Razii ale Poliţiei în Galaţi. BĂIEŢII DE CARTIER prinşi mâncând seminţe AU DAT CU MĂTURA

Razii ale Poliţiei în Galaţi. BĂIEŢII DE CARTIER prinşi mâncând seminţe AU DAT CU MĂTURA
Evaluaţi acest articol
(15 voturi)

La finalul săptămânii trecute, poliţiştii locali au efectuat mai multe razii de noapte prin oraş. Astfel, în perioada 12-14 iunie, angajaţii Poliţiei Locale Galaţi au legitimat 71 persoane, alte 63 au fost avertizate verbal, iar 18 persoane au fost sancţionate (12 pe Legea 61/1991 şi şase în baza HCL 79/2002). De asemenea au fost verificate opt autoturisme, iar 15 grupuri au fost dispersate. Valoarea totală a sancţiunilor se ridică la 7.140 de lei.

„După experienţa anilor trecuţi, dar şi în urma sesizărilor venite de la gălăţeni, în această perioadă am început o serie de acţiuni pe timp de noapte, în toate cartierele municipiului. Avem în vedere persoanele care după ora 22,00, tulbură liniştea şi ordinea publică sau se constituie în grupuri care atentează, fie la bunurile cetăţenilor, fie la integritatea acestora. De asemenea sunt sancţionaţi cei care murdăresc sau distrug domeniul public ori bunurile aflate pe acesta”, ne-a declarat Mihai Manoliu, directorul general al Poliţiei Locale Galaţi.

Au strâns cojile şi au scăpat de amendă

Poliţiştii locali i-au avut în vizor şi pe gălăţenii care mănâncă seminţe pe domeniul public. În urma raziilor, şase tineri care consumau seminţe şi aruncau cojile şi ambalajele pe partea carosabilă, au fost sancţionaţi, conform HCL 79/2002, cu amendă în sumă de 240 de lei. Oamenii legii au avut surprinderea să întâlnească şi tineri care s-au oferit să facă curăţenie pe domeniul public, strângând singuri cojile de seminţe, fiind astfel sancţionaţi doar cu avertismente verbale.        

Citit 7261 ori Ultima modificare Marți, 16 Iunie 2015 11:50

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.