COD GALBEN la Galaţi de CANICULĂ şi disconfort termic. Iată ce temperaturi vor fi luni

COD GALBEN la Galaţi de CANICULĂ şi disconfort termic. Iată ce temperaturi vor fi luni
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Luni, 20 iulie, valul de căldură se va intensifica şi va cuprinde toată ţara. Temperaturile maxime vor depăşi frecvent 35...36 de grade şi local se vor atinge 37...38 de grade.

Indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăşi pragul critic de 80 de unităţi în cea mai mare parte a teritoriului.

Avertizarea cod galben de val de căldură şi disconfort termic accentuat emisă de Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) este valabilă până luni - 20 iulie, la ora 23,59.

Luni, la Galaţi, temperatura va fi de până la 34 de grade Celsius, iar pe timpul nopţii - mercurul în termometre va ajunge la 20 de grade Celsius.

Şansele de precipitaţii sunt zero. Umiditatea va atinge o valoare minimă de 71 la sută. Vântul va sufla cu o viteză de până la 14 kilometri pe oră. Presiunea atmosferică va fluctua în jurul valorii de 759 mm coloană de mercur.

Pentru duminică, 19 iulie, şi luni, 20 iulie, a fost emisă o avertizarea cod portocaliu de val de căldură şi disconfort termic accentuat pentru şase judeţe. Este vorba despre Bihor, Arad, Timiş, Caraş-Severin, Mehedinţi şi Dolj, unde vor fi atinse temperaturi maxime de 38-39 grade Celsius.

(informaţii preluate din surse online)

Citit 2041 ori Ultima modificare Duminică, 19 Iulie 2015 12:21

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.