UPDATE/ Codul galben de FURTUNĂ şi PLOAIE la Galaţi a fost prelungit

UPDATE/ Codul galben de FURTUNĂ şi PLOAIE la Galaţi a fost prelungit
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

UPDATE/ Administrația Națională de Meteorologie a prelungit codul galben de furtuni, însă avertizarea a fost restrânsă la 30 de județe, de la 32.

Potrivit meteorologilor, în perioada 18 august, ora 9:10 — 19 august, ora 18:00, vor continua intervalele cu instabilitate atmosferică accentuată în zonele deluroase și montane, precum și în nord-vestul, centrul și estul țării. Astfel, temporar se vor semnala averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului și vor fi condiții de grindină.

Ploile vor avea și caracter torențial, iar cantitățile de apă vor depăși local 20 l/mp și izolat, cu precădere în zona de munte, 40....50 l/mp.

Județele aflate sub Cod Galben sunt Satu Mare, Maramureș, Suceava, Bihor, Sălaj, Bistrița-Năsăud, Cluj, Mureș, Harghita, Neamț, Arad, Hunedoara, Alba, Sibiu, Brașov, Covasna, Bacău, Vaslui, Galați, Vrancea, Caraș-Severin, Gorj, Vâlcea, Argeș, Dâmbovița, Prahova, Buzău, Brăila, Tulcea și Ialomița.


Scăpăm de caniculă, dar avem parte de furtuni şi precipitaţii. Temperaturile vor scădea în toate regiunile, iar aversele, pe arii restrânse torenţiale, vor cuprinde toată ţara.

Informarea meteo de vreme rea a fost transformată de meteorologi în cod galben de ploi torențiale, pentru aproape toată ţara.

De luni după-amiază, de la ora 16,00 și până marţi la ora 23,00, vor fi intervale cu instabilitate atmosferică accentuată în zonele deluroase şi montane, precum şi în nordul, nord-estul, centrul şi local în sud-estul ţării. Astfel, temporar se vor semnala averse, descărcări electrice, căderi de grindină şi intensificări de scurtă durată ale vântului cu aspect de vijelie.

Marţi, la Galaţi

Din punct de vedere meteorologic, ziua de marţi va fi schimbătoare. Cerul va fi în mare pare variabil, cu şanse mari de precipitaţii, în timp ce vântul va sufla slab, cu o viteză maximă de 10 kilometri pe oră. Sunt şanse mari să avem parte de vijelii şi ploi torenţiale de scurtă durată, cu toate că ultima avertizare meteorologică emisă de către ANM nu prea a adus ploaia mult dorită la Galaţi.

Temperatura maximă a zilei va fi de aproximativ 27 de grade Celsius, iar minima pe timpul nopţii va coborî până la valoarea de 17 grade Celsius.

Citit 3025 ori Ultima modificare Marți, 18 August 2015 10:33

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.