Cotele apelor Dunării SCAD din nou

Cotele apelor Dunării SCAD din nou
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Conform datelor furnizate de Administraţia Fluvială a Dunării de Jos (AFDJ), nivelul apelor Dunării în dreptul Galaţiului era de 92 cm, luni, 17 august, în scădere cu un centimetru faţă de cotele înregistrate duminică.

Altfel, AFDJ a început operaţiuni de dragare la Seimeni - Cernavodă, la Giurgeni - Vadu Oii, precum şi la Albăneşti - Hârşova. Zilele viitoare, vor începe lucrări de dragare şi în amonte de Brăila, la punctul de control Ostrovul Lupului.

Din cauza scăderii accentuate a Dunării din ultimele săptămâni, în mijlocul fluviului au ieşit la suprafaţă insuliţe de nisip, considerate de gălăţeni un fenomen uimitor. Totuşi, cei mai bătrâni sunt obişnuiţi cu acest lucru, ei amintindu-şi că, în urmă cu zeci de ani, pe actualele insuliţe creştea şi vegetaţie. Chiar dacă se află în afara şenalului navigabil, insuliţele de nisip îngreunează uşor trecerea cu bacul de la Galaţi la I.C. Brătianu, dat fiind faptul că transbordoarele trebuie să facă un ocol de câteva sute de metri, pentru a nu se împotmoli în nisip.

Conform prognozelor AFDJ pentru următoarele 48 de ore, la Brăila se va înregistra o nouă scădere a cotelor apelor Dunării, între cinci şi 15 cm, lucru care poate afecta şi Galaţiul.

Citit 3317 ori Ultima modificare Luni, 17 August 2015 16:37

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.