PROGNOZA METEO/ ANM anunţă PLOI ÎN TOATĂ ŢARA. Cum va fi VREMEA LA GALAŢI

PROGNOZA METEO/ ANM anunţă PLOI ÎN TOATĂ ŢARA. Cum va fi VREMEA LA GALAŢI
Evaluaţi acest articol
(11 voturi)

Instabilitatea atmosferică se va accentua treptat în toată ţara, începând din noaptea de duminică spre luni, şi până marţi noaptea, perioadă în care vor fi înregistrate ploi cu caracter torenţial, a informat Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM).

Vor fi averse, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului ce vor avea şi aspect de vijelie, în noaptea de duminică spre luni, respectiv 16-17 august, în Banat şi Oltenia, apoi şi în celelalte regiuni.

Ploile vor avea şi caracter torenţial, iar în 24 de ore se vor cumula cantităţi de apă ce vor depăşi local 20 l/mp şi pe arii restrânse, îndeosebi în zonele de deal şi de munte, 35 - 40 l/mp. Vor fi şi căderi de grindină.

La Galaţi, luni, 17 august, sunt şanse de precipitaţii, 60 la sută, spre după-amiază, existând probabilitatea unei furtuni cu descărcări electrice. Însă, vremea se menţine călduroasă, cu temperaturi de până la 33 de grade Celsius. Pe timpul nopţii, mercurul în termometre nu va depăşi valoarea de 19 grade Celsius. Umiditatea, pe timpul zilei, va atinge o valoare de aproximativ 57 la sută.

Vântul va sufla cu o viteză de până la 13 kilometri pe oră. Presiunea atmosferică va fluctua în jurul valorii de 757 mm coloană de mercur.

(informaţii preluate din surse online)

Foto Monica Zanet

Citit 5782 ori Ultima modificare Duminică, 16 August 2015 13:47

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.