Consultări pe tema CREŞTERII SALARIILOR DIN EDUCAŢIE, la Palatul Victoria

Consultări pe tema CREŞTERII SALARIILOR DIN EDUCAŢIE, la Palatul Victoria
Evaluaţi acest articol
(8 voturi)

Prim-ministrul Victor Ponta cheamă toate sindicatele din Educaţie la consultări, tema principală fiind creşterea salariilor, a relatat europafm.ro. Profesorii au solicitat o întâlnire de urgenţă cu şeful Guvernului şi au fost anunţaţi că pot fi primiţi luni, 24 august, la Palatul Victoria.

Cadrele didactice au primit o majorare de cinci la sută în martie şi aşteaptă o nouă creştere, tot de cinci procente, de la 1 septembrie. Dascălii vor însă încă 15 la sută, de la 1 octombrie, astfel încât să ajungă la o majorare de 25 de procente, cât vor primi şi medicii.

În proiectul noii legi a salarizării bugetarilor este prevăzută o creştere a salariilor pentru profesori, în medie, cu 70 de procente, în etape. Dar profesorii ar dori ca o majorare consistentă să se facă mai devreme, de la 1 octombrie, cum se va întâmpla în cazul angajaţilor din sistemul sanitar.

Personalul nedidactic din învăţământ beneficiază de o creştere a salariilor cu 12 la sută, de la 1 august.

Sindicatele din Educaţie au ameninţat cu proteste de amploare dacă salariile personalului didactic nu sunt majorate suplimentar. În plus, acestea au susţinut că se gândesc să boicoteze chiar începerea noului an şcolar, dacă Guvernul nu le ascultă revendicările. O astfel de decizie se impune de urgenţă, după majorările acordate demnitarilor şi medicilor, susţine Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ.

Citit 2025 ori Ultima modificare Joi, 20 August 2015 18:06

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.