Acţiunea "Blocada": Sute de ŞOFERI AMENDAŢI

Acţiunea "Blocada": Sute de ŞOFERI AMENDAŢI
Evaluaţi acest articol
(7 voturi)

Poliţiştii din Galaţi şi Vaslui au desfăşurat, joi, o acţiune preventiv-reactivă, în vederea asigurării  climatului de ordine şi siguranţă publică, a  Planului de Acţiune "Blocada" 2015, cât şi pentru combaterea nerespectării regimului legal de viteză.

"La acţiune, care a avut drept scop creşterea autorităţii poliţiei, asigurarea respectării legii prin prezenţa activă a poliţiştilor pe drumurile naţionale, creşterea vizibilităţii elementului poliţienesc în zonele cu risc criminogen şi asigurarea deplasării în condiţii de siguranţă dinspre/către punctele de trecere a frontierei, precum şi reducerea riscului de victimizare prin accidente rutiere produse pe fondul nerespectării regimului legal de viteză, au participat 36 de lucrători de poliţie rutieră, care au deservit 14 autospeciale dotate cu aparatura video-radar de supraveghere a traficului rutier şi măsurare a vitezei de deplasare a autovehiculelor”, ne-a explicat Ştefan Gohoreanu, purtătorul de cuvânt al IPJ Galaţi.

Radare în cascadă

Autospecialele au fost amplasate în sistem "cascadă" pe DN 25 Şendreni-Tecuci, DN 24 Cosmeşti-Priponeşti şi DE 581 Tutova-Huşi. În cadrul acţiunii au fost constatate 265 de sancţiuni pentru nerespectarea prevederilor O.U.G. 195/2002 republicată, din care 197 pentru nerespectarea regimului legal de viteză. “Au fost reţinute în vederea suspendării exercitării dreptului de a mai conduce autovehicule pe drumurile publice un număr de 18 permise de conducere, din care 11 pentru viteză şi şapte pentru depăşiri neregulamentare”, a adăugat Ştefan Gohoreanu.

De asemenea, au fost constatate două infracţiuni la regimul circulaţiei rutiere (conducerea unui autoturism neînmatriculat şi conducerea unui autoturism de către o persoană în stare de ebrietate). “Acţiunea poliţiştilor  a fost eficientă, în condiţiile în care pe toată perioada derulării nu au avut loc evenimente rutiere care să fi avut drept cauză generatoare viteza excesivă sau neadaptarea acesteia la condiţiile de drum”, a conchis Ştefan Gohoreanu.

Citit 2710 ori Ultima modificare Vineri, 21 August 2015 19:47

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.