Euro-bătaie la Bereşti

Euro-bătaie la Bereşti
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Un nou episod de „război total” a zguduit centrul oraşului Bereşti, în noaptea de sâmbătă spre duminică, aducând mulţi oameni paşnici, care se odihneau în casele lor, la disperare.

Tineri sub 18 ani, turbulenţi, organizaţi în hoarde, s-au încăierat din nou, lăsându-se cu răniţi. La ora 2.30,  ceartă accentuată, în stradă, între Euro Rechinul S.R.L. şi Discoteca „La Mardare”. O oră mai târziu, urlete de nivelul „junglă”, bătăi cu lanţuri, sclipiri de lame de cuţite, bâte puse în funcţiune.

Grupul celor încolţiţi: vreo 10-15 tineri din Folteşti, Slivna, Tg. Bujor, Balinteşti. Din urmă, adolescenţi din Bereşti, şi nu puţini, ci vreo 18-20. Strada Trandafirilor, „măturată” cu mulţi dintre cei străini de localitate.

Doi tineri din Folteşti au fost loviţi cu sălbăticie – de la discotecă au plecat, pansaţi, spre Galaţi, la Serviciul de Medicină Legală. S-au spart sticle, au curs înjurături, s-au împărţit pumni.

Duminică dimineaţă, strada Trandafirilor, la Euro Rechinul, arăta ca un covor de cioburi. Sigur că a venit şi Poliţia, dar ce să facă doi agenţi în faţa unei încăierări de proporţii? Târgoveţii, cei vârstnici, n-au avut curajul să iasă în stradă. Luptele cele mai grele s-au dat sub sălciile de la intrarea pe aleea de la Cişmeaua Balaban şi pe strada Muzicii.

În parcul CFR, discotecarii aduşi, la 22.30, de trenul dinspre Galaţi, îşi ascund în tufe lanţurile, cuţitele, bâtele şi cablurile de ştrangulat. La nevoie, se înarmează în patru-cinci minute. Cei sosiţi în maşini, tipii de bani gata, au portbagajele transformate în „rastele”.  Într-o singur autoturism, cel puţin un lanţ, două-trei bâte, un spray…

Plângerile cetăţenilor nevoiţi, sâmbătă de sâmbătă, să suporte fapte de adevărat terorism, adresate Poliţiei Bereşti, I.P.J. Galaţi, Ministerului Administraţiei şi Internelor şi Prefecturii au fost, aproape de fiecare dată, cercetate superficial, fiind finalizate cu răspunsuri-apă de ploaie, pe care scandalagiii nu dau doi bani. Liniştea publică, grav călcată în picioare.

Tineri de 16-17 ani, în stare să mute din locul ei Poliţia Bereşti, cu tot cu agenţi şi comandantul cel nou. Adolescenţi cărora li se dă de băut până ce cad în nas. De frică, bereşteanul obişnuit îndură şi tace – nu mai are curajul să ceară autorităţilor protecţia la care are dreptul („Dacă mai reclami, îţi iau capul!”, „Pune-ţi perna peste cap şi vezi-ţi de treabă, n-au timp ăia de la I.P.J. Galaţi să se ocupe de Bereşti, doar au mai fost în control şi ştii ce-a ieşit, la urmă rămâi tot în mâinile noastre”.

Golănie fără margini: inginerului Victor C., într-un rând, după ce i s-au spart geamurile de la faţă, i s-au aruncat pe trotuar ghivecele cu flori, iar în locul lor i s-au pus, în bătaie se joc, altele smulse de pe aliniamentul floral al primăriei.

Explicaţie foto: Aici este kilometrul zero al huliganismului de Bereşti. Poate, întrebăm, noul prefect al judeţului Galaţi să intervină pentru a fi puşi la punct beţivi de 16,17 şi 18 ani? Dumnealui a rămas ultima speranţă a câtorva cetăţeni care, în nopţile de sâmbătă spre duminică, le este frică să iasă din casele lor.

Citit 4765 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.