Galaţiul va fi nevoit să se ÎMPRUMUTE de BANI pentru CĂLDURĂ. Guvernul nu mai dă CADOURI

Galaţiul va fi nevoit să se ÎMPRUMUTE de BANI pentru CĂLDURĂ. Guvernul nu mai dă CADOURI
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Executivul va promova o modificare legislativă prin care Consiliile locale care au nevoie de ajutoare financiare pentru încălzire vor putea să se împrumute de la Trezoreria statului, sumele respective urmând să fie returnate într-o perioadă sustenabilă de timp, a anunţat premierul Victor Ponta.

"Împreună cu ministerul Finaţelor, o să avem o modificare legislativă prin care toate oraşele care au nevoie de sprijin pentru încălzire - nu le dăm noi aşa cadou, ci vor putea să se împrumute din Trezorerie, să treacă peste iarnă şi, sigur, să dea înapoi creditul într-o perioadă sustenabilă de timp - că e Bucureşti, că e Galaţi, că Arad, că e altcineva, transparent, egal pentru toţi, să nu se spună că dăm la unul că e de la un partid, la altul nu dăm că e de alt partid, absolut toate Consiliile locale sau Consiliul general pot să facă solicitare, primesc împumutul şi-l restituie într-o perioadă de timp", a declarat prim-ministrul Victor Ponta, miercuri, citat de MEDIAFAX.

Ponta a precizat că aceasta este "soluţia corectă" ca să nu existe suspiciuni în privinţa transparenţei, adăugând că, în acest fel, Consiliile locale pot fi stimulate să facă investiţii în sistemul termic.

Citit 2249 ori Ultima modificare Miercuri, 14 Octombrie 2015 16:21

5 comentarii

 • postat de SPECIALISTUL
  Joi, 15 Octombrie 2015 12:41
  81.12.149.***
  Este bună şi corectă măsura luată pentru Consiliile Locale codaşe, care au fost incompetente în rezolvarea problemei încălzirii locuinţelor.
  Să vedem acum pe Primarul nostru şi Consilierii deştepţi pe care îi avem, cum vor investii aceşti bani pentru modernizarea sistemului centralizat de încălzire al Galaţiului.
  Aşa cum a făcut cu Parcurile de joacă sau cu Parcările auto din diverse cartiere ale oraşului, tot aşa ar trebui să înceapă URGENT să realizeze şi Centrale Termice moderne în fiecare cartier, pentru a scăpa de acest sistem de încălzire excesiv de centralizat şi îmbătrânit.
  P.S. Aceste CT de zonă propuse (gestionate de Calorgal, evident) se pot interconecta (aşa cum sunt interconectate şi posturile trafo la energia electrică), astfel încât în caz de avarie la una din CT să poată fi preluată zona respectivă de CT alăturate!
  0
  0
  Raportează
 • postat de Gheorghe
  Miercuri, 14 Octombrie 2015 18:37
  5.13.158.***
  Calorifere d-alea de tabla se pot lega la sistemul centralizat. La ce presiune baga astia merg fara probleme.
  Crezi ca vreun mocangiu ramas la sistemul centralizat da 5 milioane pe un calorifer de fonta sau de aluminiu cand cu 200 de lei isi pune de tabla, mare cat tot peretele?
  2
  6
  Raportează
 • postat de x
  Miercuri, 14 Octombrie 2015 18:26
  92.251.25.***
  Pentru kretynyy ce fack imprumuturi si pentru kretynyy ce-i aproba pe cei ce fack imprumuturi: DE CE pentru neplatnici dati din taxele bunilor platitori?
  Sa va ia naiba si benga!
  1
  11
  Raportează
 • postat de luke
  Miercuri, 14 Octombrie 2015 18:06
  89.137.225.***
  Se imprumuta pt mocangii....pt buni platnici nu se imprumuta ca sa le faca bransamente individuale mai ieftin.....iar se da moka la mokangiii galatiului.....
  1
  16
  Raportează
 • postat de Ion
  Miercuri, 14 Octombrie 2015 17:49
  188.26.124.***
  In poza se vede un calorifer legat la o centrala pe gaz si langa un calorifer electric. Unde este logica?
  7
  1
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.