PERCHEZIŢII în Galaţi şi Vrancea/ Traficanţi de ETNOBOTANICE, reţinuţi de DIICOT

PERCHEZIŢII în Galaţi şi Vrancea/ Traficanţi de ETNOBOTANICE, reţinuţi de DIICOT
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Procurorii DIICOT - Biroul Teritorial Vrancea, împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Vrancea, au făcut 12 percheziţii domiciliare pe raza judeţului Vrancea şi a municipiului Galaţi, în cadrul unei acţiuni vizând  destructurarea  unui grup infracţional organizat, specializat în activităţi de efectuare fără drept de operaţiuni cu substanţe susceptibile de a avea efect psihoactiv şi trafic de droguri. Procurorii susţin că, în perioada 2014-2015, membrii grupului, sprijiniţi şi de către alte persoane, au traficat cantităţi importante de substanţe psihoactive, procurând, transportând, deţinând şi vânzând astfel de substanţe interzise către diferiţi consumatori de pe raza judeţului Vrancea.

Anchetatorii au efectuat percheziţiile după ce l-au prins în flagrant pe Valentin Burlacu, în timp ce transporta o cantitate de aproximativ 66 de grame de etnobotanice. Se pare că substanţele psihoactive fuseseră cumpărate de Burlacu de la Bogdan Lili Tureatcă, în schimbul sumei de 1.400 de lei.

După percheziţii, mai multe persoane au fost duse la audieri, iar la final procurorii au dispus reţinerea, pe bază de ordonanţă, pentru 24 de ore, pentru Valentin Burlacu, Bogdan Lili Tureatcă, Daniel George Stratulat, Sorin Nicolau şi Ionuţ Cătălin Ion.

Procurorii vor continua cercetările în vederea stabilirii întregii activităţi infracţionale, sub aspectul identificării tuturor persoanelor implicate în activitatea infracţională, precum şi a conturării şi stabilirii gradului de implicare a fiecărui participant.

Citit 2451 ori Ultima modificare Miercuri, 14 Octombrie 2015 16:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.