Angajaţii ANAF din Galaţi au PROTESTAT în faţa instituţiei

Angajaţii ANAF din Galaţi au PROTESTAT în faţa instituţiei
Evaluaţi acest articol
(8 voturi)

Joi, 12 noiembrie, în jurul orei 11,00, aproximativ 50 de angajaţi ai ANAF Galaţi au întrerupt lucrul şi au ieşit în faţa instituţiei, în semn de solidaritate cu colegii lor din ţară. Protestul nu a afectat însă programul cu publicul.

Conform liderului de sindicat, Dan  Mihalache, angajaţii ANAF sunt nemulţumiţi de faptul că a fost amânat examenul de promovare. Mai mult, aceştia susţin că, după protestul de pe 3 noiembrie, au fost schimbate şi regulile cu privire la componenţa comisiilor de examinare. „Examenele trebuiau să înceapă pe 16 noiembrie,  iar comsiile, conform legii, trebuiau să fie alcătuite cu 20 de zile înainte.  Aceste comisiii au fost făcute, dar, după protestul de pe 3 noiembrie, pe 4 noiembrie a apărut o circulară, care prevedea schimbarea comisiilor de examen, prin introducerea în comisie a unui reprezenatnt al Direcţiei Generale de Integritate al agenţiei, lucru care nu e normal, nu e legal”, ne-a expicat dan Mihalache, liderul sindicatului din finaţele gălăţene.

Atât liderul de sindicat, cât şi angajaţii care au protestat ieri susţin că această circulară a venit ca o răzbunare, după ce au protestat împotriva legii care permitea mărirea salariilor celor din Ministerul de Finanţe, fără a ţine cont şi de ceilalţi angajaţi din sistem.

Angajaţii ANAF Galaţi susţin că acesta ar fi fost primul concurs de promovare de anul acesta, în ciuda faptului că legea prevede două astfel de concursuri pe an.

Citit 2129 ori Ultima modificare Joi, 12 Noiembrie 2015 19:11

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.