Garcea de Galaţi

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Celebrul personaj inventat de „Vacanţa mare”, Garcea, se pare că şi-a găsit un frate geamăn la Poliţia Comunitară Galaţi.

Preşedintele Asociaţiei „Stejarul către tineri”, Laurenţiu Popa, ne-a prezentat un proces-verbal care, la prima vedere, ar putea fi ilar dacă, în fapt, nu l-ar uşura de nişte bănuţi. Laurenţiu Popa ne-a povestit că a primit acasă o amendă. Nu e nici prima şi nici ultima, bicicliştii fiind sistematic amendaţi de agenţii comunitari pentru contravenţia de a pedala pe Faleză sau prin parcuri.

„Susnumitul – Laurenţiu Popa a fost depistat în timp ce circula cu bicicleta pe Faleza Inferioară. Menţionez că susnumitul a mai fost de nenumărate ori avertizat totodată aducându-mi ameninţări că: te prind şi dau cu maşina peste tine. Faptele comise sunt prevăzute de articolul 14, litera i din HCL 307/2006 şi sancţionate cu amendă de la 100 până la 1000”, scrie agentul comunitar, căruia din respect pentru instituţie nu îi vom dezvălui numele, în procesul verbal.

Am căutat şi noi pe site-ul Primăriei Hotârârea de Consiliului Local nr. 307/2006 şi am descoperit ce sancţionează celebrul articol 14 litera i: „Constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă cuprinsă între: 700 – 1200 lei – pentru persoane fizice, (…) circulaţia cu biciclete, motorete, scutere, ciclomotoare, motoscutere şi motociclete pe trotuare”.

Laurenţiu Popa s-a plâns nu numai la noi, ci şi viceprimarului Nicuşor Ciumacenco: „Am primit acasă o amendă deşi în momentul în care s-a completat procesul verbal eu nu am fost oprit. Agentul comunitar a scris în locul meu, al presupusului contravenient, că am refuzat să semnez, deşi nu eram de faţă. Martorul care semnează procesul verbal nu a fost nici el de faţă, fiind plecat din localitate. Mai mult, nici semnătura nu îi aparţine”.

Desigur, tânărul are la dispoziţie 15 zile pentru a contesta amenda, şi cel mai probabil situaţia se va rezolva. Dacă povestea halucinantă de mai sus este reală, atunci poate că la Poliţia Comunitară ar trebui luate ceva măsuri…

Citit 1576 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.