Maria Cristina Crăciun a stors lacrimi spectatorilor

Maria Cristina Crăciun a stors lacrimi spectatorilor
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Gălăţeanca se pregăteşte pentru „Slavinsky Bazaar” * Acest festival-concurs se va desfăşura între 10-16 iulie 2009, la Minsk * Maria este singura reprezentantă a României *

Maria Cristina Crăciun este şi nu prea în vacanţa mare. Se pregăteşte cu doamna Aurelia Vaida, inimoasa profesoară care se ocupă nu numai de pregătirea Mariei noastre, ci şi de grupul de copiii „Via Muzic”, cu rezultate frumoase la cele mai importante concursuri pentru cei mici. 

Între 10 şi 16 iulie 2009, Maria Crăciun va reprezenta România la concursul „Slavinsky Bazaar”, la Minsk - Belarus,  unul dintre cele mai mari festivaluri-concurs de muzică uşoară pentru copii, organizat în ţările slave.

Ca o fericită repetiţie a fost prezenţa Mariei la recenta întâlnire a Cenaclului „Flacăra”, organizată în Parcul „Plumbuita” din Bucureşti, cenaclu artistic reîntregit la iniţiativa scriitorului şi ziaristului Adrian Păunescu.

Maria a interpretat frumosul cântec, pe versurile regretatului poet Grigore Vieru, „Pentru ea”, adică pentru frumoasa şi nemuritoarea limbă română. Pledoarie pe care au făcut-o prin cântec şi soţii Doina şi Ion Aldea Teodorovici, înainte de a pleca la Ceruri.

Un participant direct la reîntâlnirea Cenaclului „Flacăra” (spectacolul poate fi vizionat şi pe internet) ne-a  spus că Maria noastră a stors lacrimi nu numai poetului Adrian Păunescu, ci tuturor celor peste 6.000 de spectatori. Nu odată, ci în două rânduri în acea zi, pentru că Maria a cântat - cu sensibilitatea-i obişnuită - de două ori nemuritorul cântec închinat limbii române. 

Vorbind despre solidaritatea artiştilor de la Cenaclul „Flacăra”, care au apreciat evoluţia Mariei noastre, în vârstă de doar nouă ani, poetul Adrian Păunescu a spus: „Simţi cum se purifică aerul Munteniei când cântă acest copil”, desigur,  referindu-se la tinereţea şi interpretarea de excepţie a Mariei noastre. 

Pregătirea acestui copil de excepţie a fost posibilă - în ultimele luni - şi datorită inimoasei familii Daniela şi Cătălin Ghimpu, de la SC Instal Electric Galaţi, care au susţinut-o în ultimele patru luni. Mulţumim şi noi familiei Ghimpu, pentru generozitate şi pentru receptivitate.

De asemenea, am reţinut că Primăria Galaţi va suporta cheltuielile de transport la viitorul concurs.

Ne rugăm la bunul Dumnezeu să-i dea putere de muncă Mariei Cristina Crăciun. Să fii sănătoasă, Maria!

Citit 1018 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.