Grădina Publică îşi reabilitează aleile

Grădina Publică îşi reabilitează aleile
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Deocamdată, acestea se sparg * Primăria începe din partea ei de bani, în aşteptarea câştigării finanţării externe * Două milioane de lei pentru o grădină ca nouă *

Am scris de curând despre bătrâneţea Grădinii Publice, menţionând atunci şi vechile dalele crăpate, sparte sau lipsă de pe aleile acesteia. Între timp, Grădina a început să se transforme într-un şantier: părţi mari din alei au început să fie excavate.

L-am întrebat ieri pe Nicuşor Ciumacenco în ce vor consta lucrările. „Vrem să schimbăm complet faţa Grădinii Publice”, ne-a spus viceprimarul.

Este vorba despre un proiect de reabilitare a parcului început deja pe banii Primăriei, proiect care va costa în jur de două milioane de lei (20 de miliarde lei vechi). Banii sunt aşteptaţi prin finanţare europeană, dar doi la sută din costuri vor constitui cofinanţarea Primăriei. „Va mai dura până se aprobă finanţarea”, dar proiectul este depus, a precizat viceprimarul.

Ne-am uitat la lucrări: organizarea de şantier e OK, nu rişti să-ţi rupi gâtul. Lucrările sunt împrejmuite ori cu gard înalt de sârmă, la intrarea pe alee, fie cu fâşii oranj de plastic, care se văd de departe.

Dar de umor involuntar tot nu scăpăm: pe garduri sunt plăcuţe pe care este scris… „ATENŢIE! CAD UNELTE”. Deasupra sunt însă doar crengi bătrâne de copac. Sau poate Chip şi Dale îşi reabilitează baia din copac…

Comentarii foto:

1 - Au început lucrările. Pe gard scrie… „ATENŢIE! CAD UNELTE”)  

2 - Pe aici nu se trece!

Citit 965 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.