Peste 300 de ŞOFERI au fost AMENDAŢI, după ce au fost surprinşi depăşind limita de VITEZĂ

Peste 300 de ŞOFERI au fost AMENDAŢI, după ce au fost surprinşi depăşind limita de VITEZĂ
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

* Peste 340 de şoferi vitezomani şi peste 250 de pietoni indisciplinaţi au contribuit decisiv la creşterea cuantumului amenzilor rutiere la aproape 200.000 de lei, într-o singură săptămână


A fost o săptămână dificilă pentru participanţii la traficul rutier din judeţul Galaţi. Pietoni şi şoferi, deopotrivă, au picat ca popicele în momentul în care abaterile la regimul rutier le-au fost observate de echipajele de poliţie aflate în stradă, agenţii dovedindu-se extrem de darnici în "tăierea" de procese verbale.

În topul sancţionaţilor se menţin în continuare pe loc fruntaş şoferii pentru care aparatele radar au indicat depăşirea limitei de viteză. Nu mai puţin de 345 de conducători auto au primit amenzi, cu 120 mai mulţi decât în săptămâna precedentă. Pe locul al doilea au venit tare din urmă pietonii prinşi în timp ce scurtau drumul prin locuri nepermise, 252 de gălăţeni care traversau neregulamentar fiind arşi la buzunare. Alte probleme constatate în trafic şi care vă pot aduce în continuare amenzi sunt legate de portul centurii de siguranţă, lipsa acesteia fiind amendată de 88 de ori, neacordarea priorităţii la pietoni, sancţionată de 42 de ori, documentele persoanele şi ale maşinii, pentru care au fost aplicate 47 de amenzi, sau vorbitul la telefon în timpul condusului, "păcat" în care au căzut patru şoferi. Valoarea totală a amenzilor date în doar o săptămână pentru abateri precum cele enumerate mai sus, dar şi pentru alte încălcări ale legislaţiei rutiere, ajunge la 197.000 de lei. Simultan cu amenda, 89 de şoferi au rămas fără permisele de conducere, în timp ce 29 au fost nevoiţi să predea certificatele de înmatriculare a maşinilor.

Accidente mai puţine, dar mai grave

Abaterile în trafic au produs 17 accidente, soldate cu 27 de răniţi, în cursul săptămânii precedente, cele mai multe, nouă, din fericire uşoare, fiind raportate în mediul urban. Trei accidente uşoare şi cinci evenimentele soldate cu răniţi grav şi chiar cu un deces au avut loc în mediul rural. Cel mai grav s-a înregistrat în noaptea de 21 spre 22 noiembrie, când o maşină de poliţie a fost spulberată la Tuluceşti de un autoturism condus cu viteză de un şofer cu alcoolemie de peste 1,40 la mie. În urma impactului, unul dintre poliţişti a murit, iar celălalt a fost grav rănit.

Citit 1183 ori Ultima modificare Miercuri, 25 Noiembrie 2015 18:13

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.