Gălăţenii s-au speriat de AMENZILE rutiere? TRAFIC suspect de liniştit la trecerea dintre ani

Gălăţenii s-au speriat de AMENZILE rutiere? TRAFIC suspect de liniştit la trecerea dintre ani
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Numărul şoferilor care au încălcat prevederile Codului Rutier în zilele din preajma trecerii dintre ani a scăzut considerabil, după ce în luna decembrie poliţiştii au făcut prăpăd printre vitezomani şi cei care au condus fără centura de siguranţă. 338 de contravenţii au fost constatate pe drumurile din judeţul Galaţi în intervalul 28 decembrie - 3 ianuarie, valoarea amenzilor depăşind cu puţin suma de 38.000 de lei.

O explicaţie a scăderii valorilor amenzilor este faptul că abaterile sancţionate nu au mai fost atât de mult din categoria depăşirii limitei de viteză, lipsei centurii de siguranţă ori a vorbitului la telefon, care scot mai mulţi bani din buzunarul celor prinşi în ofsaid. Doar 48 de şoferi au picat testul radarului, în timp ce 35 au băgat mâna în buzunar pentru că au fost prea comozi ca să-şi cupleze centurile de siguranţă. 12 şoferi au fost amendaţi pentru că au depăşit neregulamentar, iar 15 pentru că au băut puţin înainte de a se urca la volan. 45 de şoferi au fost nevoiţi să predea permisele, iar patru au început anul cu câte un dosar penal, doi pentru conducere fără permis, iar doi pentru că au exagerat cu alcoolul.

În nouă situaţii, abaterile de la Codul Rutier s-au concretizat în tot atâtea evenimente rutiere, două foarte grave. Cel mai serios a fost accidentul petrecut în Galaţi în noaptea de Revelion, când un tânăr şi-a pierdut viaţa după ce bolidul pe care îl conducea, pare-se cu mare viteză, s-a lovit violent de un stâlp. Alte opt persoane au fost rănite uşor în accidente, în timp ce una a suferit leziuni serioase şi se află în spital.

Citit 1414 ori Ultima modificare Luni, 04 Ianuarie 2016 19:01

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.