E oficial! Când va fi sărbătorită ZIUA BĂRBATULUI
Foto: Sursa foto: realitatea.net

E oficial! Când va fi sărbătorită ZIUA BĂRBATULUI
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

* Cu această ocazie, autoritățile locale vor organiza manifestări publice dedicate acestor sărbători, iar televiziunea de stat și radioul public vor difuza emisiuni pentru promovarea drepturilor femeilor și bărbaților


Parlamentarii au adoptat, miercuri, 3 februarie, cu 204 voturi „pentru”, 16 „împotrivă” şi 63 de abţineri, legea prin care ziua de 8 Martie este declarată Ziua Femeii şi cea de 19 noiembrie Ziua Bărbatului. Legea va fi trimisă preşedintelui Klaus Iohannis pentru promulgare.

Camera Deputaților a adoptat miercuri proiect de lege care prevede că românii vor sărbători Ziua Bărbatului, pe 19 noiembrie, la fel ca în alte 60 de țări din lume. Proiectul stabilea și că, pe 8 martie, vom sărbători Ziua Națională a Femeii. În proiect, nu a fost prevăzută o zi liberă pentru Ziua Femeii și Ziua Bărbatului.

Senatul a respins acest proiect, în noiembrie 2015.

Potrivit propunerii legislative, iniţiate de cinci senatori de la PSD şi PNL, autorităţile administraţiei publice pot organiza manifestări şi acţiuni publice dedicate sărbătoririi acestor zile, iar Televiziunea Publică şi Societatea Română de Radiodifuziune vor putea include în programele lor „emisiuni dedicate promovării drepturilor femeii sau, după caz, drepturilor bărbaţilor”.

Citit 2451 ori Ultima modificare Miercuri, 03 Februarie 2016 16:05

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.