De ce stă POLIȚIA LA PÂNDĂ lângă trecerile de pietoni
Foto: Foto-arhivă ”Viața liberă”, Sorin Pană

De ce stă POLIȚIA LA PÂNDĂ lângă trecerile de pietoni
Evaluaţi acest articol
(11 voturi)

* Câteva sute de gălăţeni au fost prinşi în flagrant de echipajele care au împânzit oraşul şi au împărţit amenzi tuturor celor care au traversat neregulamentar


352 este numărul oficial al pietonilor care din grabă sau prea multă încredere în norocul personal au ocolit cu bună ştiinţă marcajele, riscându-şi nu doar viaţa, ci şi siguranţa buzunarului. Aceştia au avut ghinionul să fie surprinşi de echipajele de poliţie în ultima săptămână, încălcarea regulii elementare de circulaţie atrăgând după sine amenzi destul de usturătoare.

De altfel, pietonii au fost cei mai ghinionişti participanţi la trafic ai perioadei, numărul lor depăşindu-l cu mult chiar şi pe cel al şoferilor "vitezomani".

257 de conducători auto au picat testul radarului, în timp ce 101 şoferi au de plătit amenzi pentru că nu au purtat centurile de siguranţă. 22 de şoferi au primit sancţiuni pentru că au vorbit la telefon, iar alţi 97 deoarece nu au acordat prioritate pietonilor.

Valoarea totală a celor peste o mie de amenzi date de echipajele rutiere a rămas în continuare una ridicată, situându-se în jurul sumei de 204.000 lei. Ca pedeapsă suplimentară amenzii, peste 140 de şoferi au rămas şi fără carnetul de conducere.

Într-o situaţie mai gravă, datorită abaterilor mai serioase, se regăsesc 15 şoferi, cercetaţi acum penal. Şapte riscă puşcăria pentru că au condus fără permis, şapte pentru că au şofat în stare de ebrietate şi unul pentru că a refuzat să se supună testelor în vederea stabilirii alcoolemiei.

Citit 5937 ori Ultima modificare Marți, 16 Februarie 2016 14:31

12 comentarii

 • postat de Roman Verde
  Miercuri, 17 Februarie 2016 12:15
  194.105.20.***
  Stimabile domn Ro,
  Eu am incercat sa iau atitudine si in viata de zi cu zi nu numai pe internet si era sa-mi iau bataie. Din punctul meu de vedere nu alesii trebuie sa-si faca treaba in acesta situatie ci instructorii auto, examinatorii de la concursul de permis auto sau educatorii/invatatorii/dirigintii care sa organizaze ore de conduita rutiera. Nu efectele trebuie rezolvate ci cauza.
  0
  0
  Raportează
 • postat de ro
  Marți, 16 Februarie 2016 23:30
  5.13.240.***
  Stimate "Roman verde", ar trebui sa fii si cu coloana, aparand principii. Sigur ca exista si regula lui 1 m, dar ti se pare ca este respectata? Sau chiar si asa, daca esti dintre aceia care parcheaza la 1 m, ti-ai intrebat familia cum se simte mergand pe un astfel de trotoar? Sau sa intalnesti pe un astfel de drum un carucioar de copil sau o mama cu un copil de mana...
  Prin urmare ma refer la faptul ca trebuie sa avem atitudine fara de anormalul de fiecare zi. Crezi ca in Europa sunt masini parcate asa ca la noi sau ca politia se face ca nu le vede? Vezi si cazul lui "calcatul", ce regula poate fi acceptata ca masinile sa fie parcate pe trotoar in statia de autobuz??
  Despre parcarea pe banda 1 cand parcarea este libera, ar trebui sa doar sa adaug ca este vorba de nesimtire.
  Exemplele pot continua, trebuie doar sa le vezi si le cerem celor "alesi" (in ghilimele, ca se aleg singuri) sa-si faca treaba. Primaria care nu este in stare sa faca parcari si politiei sa-si faca treaba.
  0
  2
  Raportează
 • postat de Roman Verde
  Marți, 16 Februarie 2016 15:51
  194.105.20.***
  Stimabile domn Ro:
  1. codul rutier mentioneaza faptul ca este legal sa parchezi pe trotuar atata timp cat pietonii au la dispozitie 1m pentru trecere sau daca nu este semn in zona care interzice in mod expres parcarea pe trotuar
  2. oprirea pe banda 1 este permisa daca nu ai semn de oprirea intezisa (chiar daca ai alveole de parcare libere).
  3.trecerile de pietoni nu sunt "sigure" deoarce pietonii in Galati se arunca pe strada cu capul in jos fara sa se asigure.
  Oricum asta nu-i disculpa pe politistii din Galati care nu fac de loc preventie ci doar vaneaza greseli.
  2
  8
  Raportează
 • postat de lazy
  Marți, 16 Februarie 2016 15:36
  5.13.155.***
  doar masinile parcate chiar in buza trecerii de pietoni nu le vad.
  1
  2
  Raportează
 • postat de ro
  Marți, 16 Februarie 2016 10:39
  91.216.52.***
  Asemenea articole sunt o provocare pentru cititori. Prin urmare:
  1. cate amenzi au fost date pentru parcarea masinilor pe trotoare.....sau numai pietonii sunt amendati ca circula pe strada?
  2. cate amenzi au fost date pentru parcarea pe trecerea de pietoni, in statiile de autobuz si de maxitaxi
  3. cate amenzi au fost date pentru oprirea pe banda 1 cand, culmea, parcarea de alaturi este libera
  Va rog sa nu mai prezentati stiri care sa "infloreasca" activitatea politiei, nu promovati "panda" ca fiind un fel normal de lucru al politiei, atata timp cat orasul sufera din impotenta politistilor si a sefilor lor de a elimina focarele de dezordine in circulatia auto in primul rand.
  Sunt si pietoni incorecti, dar cat este de sigura traversarea pe trecerea de pietoni? De ce nu vedem analize si masuri care sa introduca reguli pentru siguranta pietonilor. Fara ele, riscul unei treceri pe zona nemarcata este acelasi sau chiar mai mic ca la trecerea pe o zebra "mascata" de masini parcate fara discernamant.
  Societatea civila vede si judeca tot ce se intampla in acest oras si vrea ordine, in primul rand din partea celor platiti din bani publici. Iar politia este cea mai "eficienta" in a fi vizibila in ineficienta ei.
  0
  17
  Raportează
 • postat de un galatean de patru generatii
  Marți, 16 Februarie 2016 10:36
  5.13.195.***
  Prea putine amenzi si pentru pietonii care trec pe oriunde. Insa sunt si prea putine treceri pentru pietoni, mai ales pe strazile secundare(de parca pe acolo nu trec masini).
  1
  8
  Raportează
 • postat de Ionut
  Marți, 16 Februarie 2016 10:07
  90.80.193.***
  Politia n-ar investi un leu in preventie....
  1
  15
  Raportează
 • postat de calcatul
  Marți, 16 Februarie 2016 10:07
  78.96.59.***
  Fantastic! Si nu s-a dat nicio amenda pentru parcare neregulamentara pe trotuare. Si cand te gandesti ca sambata un sofer a vrut sa dea peste mine cu masina pe trotuarul din statia de autobuz de la farmacia Bayer de pe Siderurgistilor, ca nu am vrut sa ma dau deoparte sa parcheze el masina....Halal panda mai face politia.Acolo zi si noapte exista cel putin o masina parcata pe trotuarul statiei de autobuz si s-ar scoate foarte usor bani din amenzi.
  2
  15
  Raportează
 • postat de nimeni
  Marți, 16 Februarie 2016 10:05
  82.208.137.***
  Nu am inteles de ce titlul articolului este "De ce stă POLIȚIA LA PÂNDĂ lângă trecerile de pietoni". Continutul e o insiruire de realizari ( a se citi sanctiuni) date. Daca sta la panda la trecerea de pietoni, ce legatura are cu amenzile pentru pietoni si pentru vitezomani? Ca sigur nu traversau aia neregulamentar la trecere, unde erau ei la panda, sau vitezomanii mergeau cu 100 la ora chiar pe trecerea unde pandeau ei. In plus, decat sa stea la panda la trecerea de pietoni, mai bine ar dirija traficul in zonele unde se fac zilnic blocaje (s-a tot vorbit despre zona elice, dimineata si dupa-amiaza, dar cainii latra, ursul trece....). Ca daca pandesti la trecerea de pietoni, nu ajuti evitarea accidentelor ci doar ai posibilitatea sa-l arzi pe cel ce nu te-a observat de unde esti pitit, sau deja a lovit pe cineva, iar atunci e tardiv.
  Dar la noi politia are alta treaba: spre exemplu sa stea doua masini in intersectia de langa parcul Viva, in paralel, fata in fata, sa poata avea geamurile soferilor aproape, blocand mai bine de jumatate din intersectie. Si nu stateau asa...ca abia se oprisera, ci erau la o sueta prelungita; doi erau si coborati din masini. Asta da panda!
  0
  11
  Raportează
 • postat de mdea
  Marți, 16 Februarie 2016 08:44
  109.103.162.***
  o poza asa frumoasa si veche mai rar. cu trecerea de la potcoava si cu magazinul alcom.
  0
  24
  Raportează
 • postat de Metes Oana
  Marți, 16 Februarie 2016 08:30
  5.13.206.***
  Prea putine amenzi pentru cei care nu acorda prioritate pietonilor, un lucru frecvent in Galati...
  13
  19
  Raportează
 • postat de pixi
  Marți, 16 Februarie 2016 08:21
  89.136.235.***
  Politia sta la panda pentru ca e MILITIE! Asta au invatat la scoala de Militie, asta fac ! In plus, trebuie sa adune bani pentru sefi si campaniile electorale !
  12
  32
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.