Programul LAPTELE ȘI CORNUL s-a RELUAT. Anchetă penală în cazul îmbolnăvirii elevilor de la Școala 40

Programul LAPTELE ȘI CORNUL s-a RELUAT. Anchetă penală în cazul îmbolnăvirii elevilor de la Școala 40
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Cele două cazuri de intoxicaţie alimentară din şcolile gălăţene au intrat în atenţia procurorilor Parchetului de pe lângă Judecătoria Galaţi. Anchetatorii au deschis un dosar de cercetare penală “in rem”, pentru săvârşirea infracţiunii de comercializare de produse alterate. "Parchetul de pe lângă Judecătoria Galaţi a fost sesizat cu privire la faptul că, la datele de 4 martie 2016 şi 10 martie 2016, un număr de 17 elevi din cadrul Şcolii Gimnaziale Nr. 3 Pechea, respectiv, un număr de 37 de elevi de la Şcoala Gimnazială "Iulia Haşdeu" Nr. 40 Galaţi au fost internaţi de urgenţă la Spitalul de Urgenţă pentru Copii "Sf. Ioan" Galaţi, existând suspiciuni de toxiinfecţie alimentară, în urma consumării produselor furnizate prin programul guvernamental "lapte şi corn"", ne-a declarat procurorul Diana Popa, purtătorul de cuvânt al instituţiei. Astfel, procurorii au demarat o anchetă şi au ridicat înscrisuri şi probe de la distribuitorii produselor. "S-a dispus şi efectuarea unei constatări tehnico-ştiinţifice, având ca obiectiv stabilirea conformităţii pentru consum a produselor alimentare distribuite", a adăugat procurorul Diana Popa.

Între timp, Direcţia Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) a anunţat faptul că "rezultatul analizelor de laborator efectuate pe probele de lapte UHT semidegresat 1,8 la sută, "Lăptic", şi pe proba de corn şcolar 80 grame, recoltate în data de 10 martie de la Şcoala Gimnazială "Iulia Haşdeu", sunt corespunzătoare la parametrii analizaţi". În aceste condiţii, Inspectoratul Şcolar a dispus reînceperea distrubuirii laptelui în şcoli. "În urma rezultatelor analizelor de laborator primite de la Direcţia de Sănătate Publică şi de la DSVSA, se va relua, începând de miercuri, 16 martie, furnizarea laptelui în judeţul Galaţi", ne-a informat Mioara Enache, inspector şcolar general.

Cazul este însă departe de a fi clarificat. Procurorii gălăţeni vor continua ancheta în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor cauzei şi stabilirii răspunderii penale pentru toţi participanţii la săvârşirea infracţiunii, fiind vizaţi atât producătorii, cât şi distribuitorii produselor primite de elevi.

Citit 1882 ori Ultima modificare Miercuri, 16 Martie 2016 18:58

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.