Trei noi cazuri de GRIPĂ, confirmate în judeţul Galaţi

Trei noi cazuri de GRIPĂ, confirmate în judeţul Galaţi
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Trei persoane din judeţul Galaţi au fost diagnosticate cu gripă, în decursul săptămânii trecute (14-20 martie). Este vorba despre două femei, de 26 şi 80 de ani, şi de un bărbat în vârstă de 47 de ani. Potrivit Direcţiei de Sănătate Publică Galaţi, în toate cele trei cazuri este vorba de infecţia cu virusul gripal AH1, subtipul pdm 09. Bolnavii au primit tratamentul antiviral necesar, starea lor îmbunătăţindu-se, între timp.

„În total, de la începutul actualului sezon rece, în judeţul Galaţi au fost confirmate 11 cazuri de gripă”, a precizat Liliana Iordăchescu, purtătorul de cuvânt al DSP Galaţi.  

Medicii atrag atenţia asupra faptului că vaccinarea antigripală este singura metodă de prevenire a îmbolnăvirii. Deşi poate apărea şi în cazul persoanelor cu o imunitate bună, gripa îi afectează în special pe cei cu un sistem imunitar slăbit. În anumite situaţii, atunci când pacientul are deja unele boli cronice, gripa poate lua forme grave, punându-i astfel în pericol viaţa pacientului respectiv.

Citit 1200 ori Ultima modificare Marți, 22 Martie 2016 18:31

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.