O voce de excepţie - MARIA RĂDUCANU - va încânta publicul gălăţean, la restaurantul Hotelului Magnus

O voce de excepţie - MARIA RĂDUCANU - va încânta publicul gălăţean, la restaurantul Hotelului Magnus
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

La restaurantul din cadrul Hotelului "Magnus" a devenit o tradiţie ca din două în două săptămâni să urce pe scenă artişti români de excepţie, dar pe care, cu toate acestea, nu-i asculţi toată ziua la radio sau televizor. Prin aceasta, demersul organizatorilor serilor de jazz este cu atât mai valoros.

Vineri, 1 aprilie, invitată este Maria Răducanu - una dintre cele mai impresionante voci feminine româneşti, alături de Maxim Belciug, un artist complet al chitarei clasice. Programul prezentat va fi unul foarte complex şi va conţine muzică tradiţională rusească, muzică spaniolă, fado, dar şi prelucrări în manieră jazz a unor piese din folclorul românesc.

Maria Răducanu este o cântăreaţă care se mişcă fără probleme în domenii diferite: de la jazz, la fado, de la romanţa românească interbelică la blues, de la folclor românesc la muzică tradiţională rusească sau chiar la compoziţii renascentiste. Ea trăieşte toată această diversitate cu toată fiinţa, dând viaţă unei muzici pure, extrem de emoţionante şi care îţi merge direct la inimă. A început să cânte de la vârsta de 10 ani, a studiat vioara şi chitara. Întâi s-a lansat în muzica folk, apoi a atras-o jazz-ul, pentru ca ulterior să-şi găsească propriul drum, pe căi deloc bătătorite, dar mereu surprinzătoare. A înregistrat albume alături de muzicieni internaţionali consacraţi, dar şi cu artişti români. A susţinut concerte în spaţii neconvenţionale, considerând că între public şi artişti se produce întotdeauna miracolul întâlnirii şi al frumuseţii.

"Eu am cântat şi cânt în diverse medii, iar cel mai neprovocator mi se pare să cânt într-un mediu în care sunt sigură că o fac pentru oameni care mă înţeleg. Nu. E provocator să cânţi pe stradă, e provocator să cânţi în metrou, într-o cârciumă de mâna a şaptea din Ferentari… Pe oameni nu-i face să tacă decât respectul înfricoşat că omul ăsta nu te minte”, mărturisea artista, într-un interviu. 

Colaborarea cu Maxim Belciug a început înainte cu mai bine de zece ani, în 2005, când împreună au înregistrat două albume, unul cu muzică rusească, celălalt cu muzică spaniolă. 

Maxim Belciug este unul dintre cei mai străluciţi interpreţi la chitară clasică din ţară. De obicei îl regăsim cântând ca solist în aerul mai rarefiat al filarmonicilor şi ateneelor din ţară şi străinătate, dar mulţi au avut şansa de a-l asculta şi în cluburi. "Ce urmăresc eu, este ca oamenii, şi mai ales tinerii, să audă chitara. Nu contează unde cânţi, contează ce oferi cântând", spune Maxim Belciug.

Accesul în sala restaurantului de la Hotelul Magnus este permis începand cu ora 19,00, iar preţul unui bilet este 40 de lei.

Citit 1705 ori Ultima modificare Vineri, 25 Martie 2016 16:44

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.