RAZII ”la sânge” în traficul din Galaţi. AMENZI de aproape 300.000 de lei

RAZII ”la sânge” în traficul din Galaţi. AMENZI de aproape 300.000 de lei
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

Săptămâna trecută, record de abateri constatate pe străzile din Galaţi


Peste 1.600 de amenzi aplicate pentru cele mai diverse încălcări ale regulamentului rutier şi peste o sută de şoferi lăsaţi fără preţioasele permise. Este bilanţul sumar al filtrării traficului rutier făcut în ultimele şapte zile de poliţiştii de la circulaţie. De sancţiuni nu au scăpat nici şoferii, dar nici pietonii prinşi traversând anapoda, valoarea totală a amenzilor depăşind suma de 298.000 de lei, cea mai mare din ultima jumătate de an la Galaţi.

Vitezomanii, campioni

Cea mai comună cauză a accidentelor cu morţi sau răniţi este viteza şi la acest examen au picat, săptămâna trecută, 717 şoferi. Pentru lipsa centurii de siguranţă, 231 de persoane au încasat câte o amendă, în timp ce pentru traversare neregulamentară au fost sancţionaţi 119 pietoni.

"Alte 25 de sancţiuni au fost aplicate pentru neacordare de prioritate, 14 pentru conducere sub influenţa alcoolului, 132 pentru lipsa documentelor, 18 pentru folosirea telefonului mobil şi şapte pentru nerespectarea semnificaţiei indicatorului STOP", se arată în situaţia operativă a Poliţiei Rutiere Galaţi. 101 şoferi au rămas în perioada menţionată fără permisele de conducere, iar 69, fără certificatele de înmatriculare. În 21 de situaţii în care participanţi la trafic au comis imprudenţe, s-au produs accidente soldate cu victime. 25 de persoane au fost rănite, iar o a 26-a şi-a pierdut viaţa, în urma unui teribil impact produs pe 31 martie, pe Centura Galaţiului.

De 14 ori, locul proceselor verbale de contravenţie a fost luat de actele constatatoare ale unor infracţiuni în trafic. Agenţii gălăţeni au prins şapte persoane care conduceau fără permis şi cinci şoferi care se urcaseră la volan deşi băuseră mult peste limita care le-ar fi atras doar o amendă. Acestora li se adaugă un martor mincinos şi un "binevoitor" care l-a îndemnat pe primul să umble cu cioara vopsită.

Citit 4177 ori Ultima modificare Marți, 05 Aprilie 2016 19:52

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.