Un nou caz de GRIPĂ a fost confirmat la Galaţi

Un nou caz de GRIPĂ a fost confirmat la Galaţi
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

O nouă infectare cu virusul gripal de tip A a fost confirmată la Galaţi, zilele trecute. O femeie în vârstă de 35 de ani, care s-a prezentat la medic cu simptome specifice unei viroze şi cu o stare generală deteriorată a fost testată, analizele de laborator arătând că suferă de gripă determinată de virusul H1pdm9. Femeia a fost supusă tratamentului specific, iar starea sa este acum una bună.

Peste 4.500 de gălăţeni au răcit

Este numărul oficial raportat de medicii de familie care au primit, în ultimele două săptămâni, un număr foarte mare de pacienţi cu simptomele virozelor respiratorii. Tendinţa este una descrescătoare, apreciază cei de la Direcţia de Sănătate Publică, în ultimele şapte zile numărul bolnavilor înregistraţi fiind mai mic cu 700 decât cel raportat în intervalul precedent. "Cea mai afectată grupă de vârstă este cea a copiilor cu vârste cuprinse între 5 şi 14 ani, aproape 1.800 de minori fiind diagnosticaţi cu infecţii respiratorii în ultimele două săptămâni", explică Liliana Iordăchescu, purtătorul de cuvânt al DSP Galaţi. Din totalul pacienţilor de peste 4.500, aproape 170 au avut nevoie de spitalizare.

Peste 700 de gălăţeni au avut de înfruntat mai mult decât o banală răceală, ei fiind diagnosticaţi cu pneumonie. 210 au ajuns în spitale, cei mai predispuşi la infecţiile pulmonare fiind copiii cu vârste cuprinse între 2 - 4 ani şi 5 - 14 ani.

Citit 1487 ori Ultima modificare Marți, 05 Aprilie 2016 18:48

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.