Protest prin… rugăciune, la biserica catolică

Protest prin… rugăciune, la biserica catolică
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Construirea unei imense clădiri lângă Catedrala Romano-Catolică din Bucureşti, care pune în pericol locaşul de cult, i-a determinat pe slujitorii acestei biserici să ia atitudine. Catedrala Romano-Catolică este monument de patrimoniu.

„Sâmbătă, credincioşii din Arhidieceza Romano-Catolică din Bucureşti se vor aduna la Catedrala bucureşteană şi vor protesta prin… rugăciune, ne-a spus ieri părintele Cristian Blăjuţ, paroh la Biserica Romano-Catolică din municipiul Galaţi.

Şi la Galaţi, zilele acestea, inclusiv duminică, în cadrul Liturghiei, vom avea un moment special când ne vom ruga la Dumnezeu ca să-i lumineze pe cei ce nu au respect faţă de Catedrala Romano-Catolică din Capitală”.

Este păcat că se ajunge la astfel de situaţii, cu atât mai mult cu cât, în ţara noastră, planul de urbanism, observăm, este o „lege” facultativă şi este doar pentru unii.

Dea Dumnezeu să-i lumineze pe mai marii noştri „capitalişti” şi să înţeleagă că o clădire de patrimoniu trebuie pusă în valoare şi nu sufocată de fel de fel de construcţii gigant, cum e în cazul de faţă.

Citit 564 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.