PIETONII grăbiţi, ”vedete” printre CONTRAVENIENȚII din traficul gălăţean

PIETONII grăbiţi, ”vedete” printre CONTRAVENIENȚII din traficul gălăţean
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Aproape 200 de gălăţeni trebuie să plătească tribut obiceiului de a traversa neregulamentar, după ce au fost prinşi în flagrant de poliţişti pe drumurile din judeţ. Trecerea străzii prin loc nemarcat, cauză care determină un număr semnificativ de accidente rutiere a fost avută în vedere în ultima săptămână, agenţii rutieri dovedindu-se neîndurători cu cei care au bifat-o.

Următorii contravenienţi "de serviciu" au fost şoferii care au călcat acceleraţia peste limita legală, 136 de conductori auto fiind luaţi în vizor de radare. Nici cei care au plecat fără centura de siguranţă la drum nu au scăpat, 99 fiind depistaţi în trafic, la fel ca şi 21 de şoferi care au făcut depăşiri riscante.

Cuantumul total al amenzilor aplicate depăşeşte 150.000 de lei. În 76 de cazuri, pentru abaterile constatate, au fost ridicate şi permisele de conducere ale şoferilor vinovaţi, iar 28 de contravenţii au fost însoţite de reţinerea certificatelor de înmatriculare.

Încălcarea regulilor de circulaţie au dus, în 13 situaţii, la producerea de accidente rutiere, soldate cu 18 răniţi. Nouă dintre acestea s-au înregistrat în mediul urban.

Conducerea fără permis, un obicei

Practica şofatului fără carnet este în continuare un obicei răspândit, opt dosare penale fiind întocmite pentru acest motiv în ultimele zile. Un alt motiv serios pentru care şapte şoferi sunt cercetaţi penal este conducerea sub influenţa de consumului de alcool.

Citit 1995 ori Ultima modificare Marți, 19 Aprilie 2016 00:29

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.