Contrabandişti prinși în trafic, la Galați (VIDEO)

Contrabandişti prinși în trafic, la Galați (VIDEO)
Evaluaţi acest articol
(7 voturi)

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) - Serviciul Teritorial Galaţi au reţinut patru persoane acuzate că făceau contrabandă cu ţigări. Procurorii, ajutaţi de ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Galaţi şi IPJ Galaţi, au organizat un flagrant, pe 26 aprilie, în urma căruia Daniel Necula, Constantin Spătaru, George Ţandără şi Gheorghe Cocoş s-au ales cu ordonanţe de reţinere pentru 24 de ore.

Pentru prinderea celor patru, anchetatorii au oprit în trafic, pe DN 24D, trei autovehicule ce se deplasau dinspre zona de frontieră spre spaţiile de depozitare din municipiul Galaţi. În două dintre maşini a fost găsită şi ridicată cantitatea totală de 55.912 pachete de ţigări.

"În urma investigaţiilor, s-a stabilit că ţigările au fost introduse în România din Republica Moldova, în noaptea de 25 spre 26 aprilie 2016, prin trecerea acestora, în mod ilegal, peste râul Prut", se arată într-un comunicat al DIICOT. De asemenea, asupra persoanelor au fost descoperite 12 telefoane mobile, cu privire la unele dintre acestea existând suspiciuni că ar fi fost modificate şi utilizate în activitatea infracţională.

Percheziţii în trei judeţe

În paralel, cu sprijinul lucrătorilor din cadrul Gărzii de Coastă - Sectorul Poliţiei de Frontieră Isaccea, s-au făcut 11 percheziţii la domiciliare pe raza municipiilor Galaţi, Vaslui şi Craiova. În urma acestor percheziţii, au fost găsite şi ridicate alte 21.441 de pachete de ţigări de contrabandă, de diferite mărci.

"În cauză există suspiciunea rezonabilă că, începând cu luna martie 2016, inculpaţii Necula Daniel, Ţandără George, Spătaru Constantin şi alte persoane rămase neidentificate - cetăţeni ucraineni şi moldoveni, au iniţiat constituirea unui grup infracţional organizat, la care a aderat ulterior şi inculpatul Cocoş Gheorghe, în vederea obţinerii de importante beneficii materiale, prin săvârşirea infracţiunii de contrabandă calificată cu produse din tutun, provenite din Ucraina şi Republica Moldova”, se mai arată în comunicatul DIICOT.

Din cercetări a reieşit că, în perioada martie - aprilie a.c., membrii grupării ar fi introdus ilegal în ţară, prin alte locuri decât cele stabilite pentru controlul vamal, ţigări cu timbre de accizare Republica Moldova ori fără timbre de accizare, prejudiciind bugetul de stat cu peste 625.000 de lei.

Mai mult, anchetatorii susţin că „Daniel Necula, George Ţandără şi  Constantin Spătaru au promis 2.200 de euro, din care au remis efectiv suma de 1.100 de euro, unui colaborator, ofiţer de poliţie în cadrul Gărzii de Coastă - Sectorul Poliţiei de Frontieră Isaccea, în scopul neîndeplinirii atribuţiilor de serviciu ce îi reveneau acestuia şi asigurării descărcării în condiţii de siguranţă a cantităţii de ţigarete ce urmau a fi introduse ilegal în România din Ucraina, pe malul românesc al fluviului Dunărea şi apoi asigurării traseului până la ieşirea din raza de competenţă a Sectorului Poliţiei de Frontieră Isaccea”.

Daniel Necula este poliţist de frontieră şi nu este la prima abatere de la lege, el fiind cercetat în mai multe cauze penale, tot pentru săvârşirea infracţiunii de contrabandă.

Cei patru bărbaţi, cu vârste cuprinse între 24 şi 38 de ani, au fost duşi în faţa instanţei de judecată, cu propunerea de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Acţiunea a fost derulată cu sprijinul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Galaţi, iar suportul de specialitate a fost asigurat de către  Direcţia Operaţiuni Speciale şi Departamentul de Informaţii şi Protecţie Internă.

IMAGINILE VIDEO POT FI URMĂRITE PE PAGINA DE FACEBOOK A ”VIEȚII LIBERE”- CLICK AICI

Citit 7667 ori Ultima modificare Joi, 28 Aprilie 2016 00:15

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.