EXILIS ELITE - aparatul numărul unu în tratarea celulitei și remodelare corporală

EXILIS ELITE - aparatul numărul unu în tratarea celulitei și remodelare corporală
Evaluaţi acest articol
(9 voturi)

Celulita reprezintă cea mai frecventă afecțiune din domeniul esteticii, afectând în medie 70-80 la sută dintre femei și circa 20 la sută dintre bărbați. Dincolo de aspectul inestetic, celulita poate favoriza și apariția afecțiunilor cardiace, a diabetului zaharat și a poate avea implicații psiho-emoționale majore. Acestea sunt motivele pentru care am ales să vorbim astăzi despre celulită.

Există mai multe metode de combatere a celulitei, plecând de la reglarea nutriției și a metabolismului, urmând tehnicile neinvazive și în final chirurgia estetică.

Astăzi am ales să vorbim cu prof. univ. dr. Valeriu Ardeleanu despre tratamentul neinvaziv al celulitei, cu ajutorul celui mai modern aparat medical de combatere a celulitei și anume Exilis Elite, tratamente realizate în Galați, în cadrul clinicii Arestetic.

Dl. prof. ce reprezintă Exilis Elite și care sunt avantajele acestui aparat?

- Exilis Elite este un aparat medical, destinat tratării celulitei, ridurilor fine și pielii flasce. Exilis a fost testat în studii clinice și s-a dovedit a fi sigur și eficient, fiind aprobat atât în Europa, cât și de FDA în SUA, pentru a fi utilizat în proceduri dermatologice și estetice. Este produs de gigantul mondial BTL, care este cel mai mare producător de aparatură medicală din Europa și care s-a impus pe piața europeană și chiar și din SUA. Exilis Elite îmbină pentru prima oară cu success două tehnologii complementare de remodelare corporală: radiofrecvența monopolară continuă focusată și ultrasunetele - care acționează atât asupra țesutului adipos în profunzime, cât și asupra pielii, crescându-i acesteia din urmă fermitatea. Acest aparat oferă o remodelare corporală eficientă, reducerea celulitei și îmbunătățirea tonusului, elasticității și texturii pielii.

Avantajele sunt următoarele: este complet nedureros, nu necesită perioadă de recuperare, rezultate de la prima ședință. De asemenea este considerat cel mai sigur aparat de modelare corporală și o să vă explic de ce. Acest aparat prezintă un sistem de răcire cu safir, care răcește în permanență pielea la suprafață, exluzând posibilitatea unor arsuri. Exilis are un sistem de încălzire și răcire controlată stratificată. Stratificarea înseamnă pur și simplu că energia este distribuită la diferite adâncimi în țesut iar schimbarea gradului de răcire în timpul tratamentului permite atât tratarea țesutului profund, cât și a țesutului superficial. Spre deosebire de restul aparatelor și în special de cele care folosesc radiofrecvența asociată cu infraroșu, care practic încălzesc și pielea la suprafață determinând adesea mici arsuri. Iar o arsură are întotdeauna o evoluție imprevizibilă. Exilis prezintă marele avantaj că datorită ultrasunetelor tratează și celulita fibroasă.

Auzim pe piaţă de tot felul de aparate cu radiofrecvenţă. Cum este de fapt cu această radiofrecvenţă?

- Aşa este. Radiofrecvența ca tehnologie este folosită în multe domenii, în medicină fiind folosită și în domeniul patologicului, dar și în domeniu esteticii. Sunt folosite astăzi trei tipuri de radiofrecvență în medicină și estetică: monopolară, bipolară și multipolară.

Radiofrecvența bipolară este utilizată cu precădere în medicină și mai puțin în estetică, fiind utilă în tăierea chirurgicală electrică, coagulare și ablație de tumori. În estetică, această procedură este tot mai puțin folosită datorită faptului că nu poate fi controlată precis energia. Practic este o radiofrecvență distribuită neuniform. Acest lucru se vede cel mai bine la varianta de lucru fracționată, destinată tratării cicatricilor și vergeturilor.

Radiofrecvența monopolară este cel mai mult folosită în estetică. Inițial, și acest tip de radiofrecvență avea aceeași problemă ca radiofrecvența bipolară, și anume nu putea fi controlată energia, nici pe suprafață, nici în profunzime. Grație celor de la BTL care au reușit să focuseze energia monopolară, Exilis Elite controlează perfect suprafață și adâncimea fascicului de energie, ceea ce oferă rezultate maximale.

Radiofrecvența multipolară, este o tehnologie de ultimă generație, care folosește două sau mai multe generatoare de radiofrecvență, o tehnologie folosită cu precădere pentru tratarea vergeturilor și cicatricilor. Clinica noastră dispune și de un asemenea aparat, Endymed 3Deep, fabricat de cei de la Endymed.

Cam așa stau lucrurile cu radiofrecvența, cu o precizare: dincolo de performanța aparatelor, elementul cel mai important este indicația medicului estetician, care va indica câte ședințe, la ce interval, la ce putere, cu ce durată și cu ce asocieri terapeutice.

Care sunt indicaţiile şi contraindicaţiile acestui aparat și ce zone putem trata?

- Pot fi tratate și remodelate cu ușurință, în siguranță toate zonele corpului, rezultatele fiind vizibile de la prima ședință. Orice pacient sau pacientă cu celulită, piele flască cu tonus scăzut, piele în surplus rezultată în urma unor cure de slăbire, pot beneficia de acest tratament. Indicațiile sunt: celulită, piele flască, vergeturi, cicatrici corporale, ca tratament unic sau asociat cu alte proceduri. Contraindicațiile sunt reprezentate de infecții și inflamații locale, boli hepatice sau renale, afecţiuni psihice, pacemaker cardiac, cancer de piele în antecedente și tratamente anticoagulante.

În ce constau aceste tratamente?

- O ședință de tratament Exilis constă în identificarea, izolarea celulelor grase și dezactivarea celulelor grase din țesutul adipos regăsit în zona de tratament cu ajutorul aplicatorului, timp de patru-cinci minute. În aceeași ședință se pot trata până la patru-şase zone, maximum 1.000 de centimetri pătraţi. Procedeul poate dura între 30 și 50 de minute. Prima ședință este mai lungă, aproximativ 60 de minute, întrucât are loc și discuția cu pacientul și examinarea acestuia. În timpul tratamentului poate apărea cel mult o ușoară senzație de discomfort cauzată de încălzirea țesutului.

Tratamentul este unul foarte sigur, iar în afară de o roșeață care dispare la aproximativ două-trei ore după tratament, practic nu există reacții adverse. Exilis are integrate sisteme de siguranță, iar aplicatorul său este patentat și unic datorită sistemului de monitorizare a temperaturii pielii și a fluxului de energie, evitându-se astfel orice risc de rănire a pacientului.

Pacienții ideali sunt cei care caută nu doar reducerea, ci și redobândirea fermității acelor zone afectate din punct de vedere estetic.

Un tratament standard cuprinde patru ședințe cu repaus de 10-14 zile între ele.

Rezultatele constau în: efect de „titening” - strângere a pielii flasce și în surplus; tonifierea pielii și refacerea elasticității; reducerea în circumferință a abdomenului, brațelor și coapselor; reducerea celulitei; eliminarea aspectului de coajă de portocală.

Aş concluziona spunând următoarele: Exilis Elite folosește cea mai sofisticată distribuție de radiofrecvență care permite monitorizarea constantă a modificărilor impedanței la nivelul pielii în timpul tratamentului. Energia este controlată și puterea de încălzire este menținută la un nivel optim chiar și în zonele în care impedanța este foarte mare sau foarte mică. Acest lucru ne permite să folosim o putere mare fără a compromite siguranța pacientului.

(P)

Citit 20733 ori Ultima modificare Vineri, 13 Mai 2016 17:05