MITINGUL AERIAN ”Borş de peşte la Vădeni”, la o nouă ediție

MITINGUL AERIAN ”Borş de peşte la Vădeni”, la o nouă ediție
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

Iubitorii aviaţiei sunt aşteptaţi mâine, 28 mai, de la ora 10,00, la mitingul aerian "Borş de peşte la Vădeni". Devenită deja o tradiţie în sud-estul ţării, manifestarea a ajuns anul acesta la cea de-a IX-a ediţie.

La fel ca în anii anteriori, forţele aeriene române au confirmat participarea la mitingul aerian dintre Galaţi şi Brăila. O formaţie de aeronave de luptă MIG 21 Lancer, de la baza din Mihail Kogălniceanu, şi una de avioane de antrenament IAR, de la Şcoala de Aplicaţie a forţelor aeriene din Bobocu, vor încânta cu demonstraţii publicul prezent. Evoluţia celor două escadrile nu merită ratată, mai ales că acestea vor fi scoase în curând din zestrea armatei române. După momentul oferit de Forţele aeriene române, va fi rândul instructorilor şi piloţilor de aeronave ultrauşoare să arate ce pot. În timpul demonstraţiei de zbor, spectatorii pot vedea peste 30 de motoparapante, motodeltaplane şi avioane de agrement din toată ţara.

Din reţeta evenimentului nu vor lipsi nici apreciatele salturi ale paraşutiştilor. Iar dacă vremea va ţine cu ei, organizatorii vor desfăşura şi o vânătoare de baloane cu avioanele.

După ora 14,00, când motoarele vor fi oprite, spectatorii vor putea să vadă de aproape toate aparatele de zbor prezente în cadrul evenimentului, vor putea sta de vorbă cu piloţii, vor obţine autografe şi vor putea face fotografii.

După ora 16,00, până la apusul soarelui, toţi cei care vor să simtă „pe pielea lor” magia zborului vor putea să facă zboruri de agrement în zonă.

Sărbătoarea continuă şi duminică, pentru cei care nu vor reuşi să zboare în ziua mitingului.

De asemenea, la ediţia 2016 a mitingului "Borş de peşte la Vădeni", membrii aeroclubului Aerial vor prezenta şi proiectul de restaurare derulat împreună cu Asociaţia Piloţilor şi Proprietarilor de Aeronave (AOPA) şi cu Muzeul Naţional al aviaţiei române.

Citit 4786 ori Ultima modificare Joi, 26 Mai 2016 20:42

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.