CONTESTAȚIA lui Victor Ponta la decizia de PLAGIAT a fost RESPINSĂ
Foto: Sursa foto: europafm.ro

CONTESTAȚIA lui Victor Ponta la decizia de PLAGIAT a fost RESPINSĂ
Evaluaţi acest articol
(12 voturi)

Comisia de experți a Consiliul Naţional de Atestare a Titlurilor, Diplomelor si Certificatelor Universitare - CNATDCU - a respins contestația depusă de fostul premier Victor Ponta în legătură cu teza de doctorat și a menținut verdictul de plagiat, Consiliul General al acestei structuri urmând să voteze raportul elaborat în acest caz.

 

Timp de două zile (marți și miercuri, respectiv 26 - 27 iulie) se votează raportul de respingere a contestației, cu alte cuvinte menținerea verdictului de plagiat și retragerea titlului de doctor, a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului Educației, Mirabela Amarandei.

Consiliul General al CNATDCU a anunțat oficial plagiatul pe 1 iulie. Victor Ponta a obținut titlul de doctor în științe juridice în 2002, iar lucrarea a fost coordonată de Adrian Năstase, care la acea vreme era șeful Executivului.


VERDICT OFICIAL: Victor Ponta a plagiat

Lucrarea sa nu respectă standardele de etică, au mai spus membrii consiliului. 34 de specialiști în drept din 35 de membri ai comisiei care a dat acest verdict au decis prin vot că Victor Ponta nu este doctor în drept pe merit, a declarat președintele Consiliului, Viorel Barbu.

Potrivit procedurilor, Victor Ponta poate contesta decizia în cel mult 14 zile. Dacă Victor Ponta nu va contesta decizia, specialiștii care au stabilit că fostul premier a plagiat îi vor propune ministrului Educației retragerea titlului de doctor. Dacă Victor Ponta depune contestaţie, reanalizarea cazului ar putea dura între 30 şi 45 de zile. PENTRU MAI MULTE DETALII, CLICK AICI

Citit 2210 ori Ultima modificare Miercuri, 27 Iulie 2016 00:01

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.