AMENZI de peste 100.000 de lei date de ITM Galaţi la firme de construcţii

AMENZI de peste 100.000 de lei date de ITM Galaţi la firme de construcţii
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) Galaţi desfăşoară, în perioada aprilie - noiembrie, o amplă acţiune de control a firmelor din domeniul construcţiilor. Controalele se încadrează într-o campanie naţională de combatere a riscurilor de cădere de la înălţime şi surpări de maluri pe şantiere fixe şi mobile.

În perioada aprilie-iunie, ITM Galaţi efectuat un număr de 107 controale în domeniul lucrărilor de construcţii şi săpături. "Cu aceste ocazii, au fost depistate 177 de deficienţe, pentru care au fost dispuse 177 de măsuri de punere în conformitate cu legislaţia, privind securitatea şi sănătatea în muncă, şi au fost aplicate 177 de sancţiuni contravenţionale, din care 150 de avertismente şi 27 de amenzi, în valoare totală de 101.500 de lei, şi au fost întocmite procese verbale de oprire din funcţiune pentru un număr de nouă echipamente de muncă (schele - n.r.)”, a precizat Ionel Petrea, inspectorul-şef al ITM Galaţi.

Controale similare vor mai avea loc, până în luna noiembrie. Ca urmare a complexităţii şi a tehnologiilor specifice folosite, activităţile din domeniul construcţiilor prezintă un risc de accidentare pentru lucrători de două ori mai mare faţă de alte sectoare de activitate. Riscul de deces este chiar de trei ori mai ridicat, potrivit ITM Galaţi.

Citit 2207 ori Ultima modificare Vineri, 15 Iulie 2016 18:12

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.