Arme letale fără serie, dosite în gospodării din judeţul Galaţi (Video)

Arme letale fără serie, dosite în gospodării din judeţul Galaţi (Video)
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

12 locuinţe din mai multe localităţi din Rădeşti şi din satul Pleşa au fost luate la puricat în urmă cu câteva zile de poliţiştii care bănuiau că, prin zona de nord, existau mai mulţi localnici care aveau arme. Verificarea actelor şi a condiţiilor în care erau ţinute armele descoperite, deloc puţine la număr, avea să scoată la iveală că, pentru unii, aceste obligaţii erau ca şi inexistente. Mai mult, una dintre armele găsite în casa unui tânăr nu avea nici măcar serie, astfel că dacă ar fi fost folosită, ar fi fost extrem de greu de identificat şi atribuit cuiva.

"Poliţiştii au identificat la locuinţa unui bărbat de 22 ani un revolver marca Keseru Fegyvergyar, calibrul 9, fără serie, fabricat în Ungaria, două cartuşe cu glonţ de calibrul 5,6 şi 22 de cartuşe neletale, calibrul 9. Întrucât tânărul nu a putut prezenta acte de provenienţă sau autorizaţii de deţinere a armelor, acestea au fost ridicate de poliţişti, în vederea continuării cercetărilor", a precizat ag. pr. Crina Dragu, purtător de cuvânt al IPJ Galaţi. 

Armele de vânătoare, la discreţie

Cu aceeaşi ocazie, trei vânători din zona Rădeşti au rămas fără ustensilele de ucis. Poliţiştii au ajuns la concluzia că "flintele", de calibru mare, nu aveau serie, fiind confecţionate artizanal, chiar dacă se aflau în perfectă stare de funcţionare, având potenţial letal. Alături de acestea au mai fost trecute pe lista bunurilor capturate pe motiv de deţinere ilegală un cartuş cu glonţ de calibru 7,65, patru cartuşe cu gaze de calibrul 9 şi nouă cartuşe de vânătoare de calibru 16.

Odată cu armele şi muniţia ridicate, la poliţie au ajuns şi patru bărbaţi cu vârste cuprinse între 19 şi 48 de ani. Doi dintre ei, cel mai tânăr şi un suspect de 42 de ani, au ajuns în faţa judecătorilor de la Tg. Bujor, cu propunere de arestare preventivă. Doar bărbatul mai în vârstă a ajuns după gratii, celălalt fiind plasat în arest la domiciliu.

Citit 3342 ori Ultima modificare Joi, 21 Iulie 2016 17:59

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.