Un gălăţean susţine că a fost agresat de poliţişti

Un gălăţean susţine că a fost agresat de poliţişti
Evaluaţi acest articol
(15 voturi)

A ajuns încătuşat la secţia de poliţie, după ce nu i s-a acordat prioritate la trecerea de pietoni. Asta povesteşte Marian Hodorog, un gălăţean în vârstă de 43 de ani. Bărbatul spune că a traversa strada, în Micro 39, pe marcajul pietonal şi culoarea verde a semaforului: „La jumătatea trecerii de pietoni, la  a doua secţiune, când pentru pietoni era verde, o maşină de poliţie a trecut prin faţa mea. Le-am spus „mă, ce faceţi?. Ei au oprit şi s-au dat jos din maşină şi bănuiesc că au oprit pentru că le-am spus „mă, ce faceţi”, ca şi cum ar fi fost o insultă”, povesteşte Marian Hodorog.
De aici a început conflictul, în urma căruia gălăţeanul s-a ales şi cu mici vânătăi pe corp. Poliţiştii au tras pe dreapta şi l-au legitimat pe gălăţean. Acesta a refuzat să se legitimeze înainte ca poliţiştii să îi arate legitimaţia. „Eu am refuzat să mă legitimez, m-au bruscat, m-au agresat şi au vrut să mă bage cu forţa în maşină”, îşi aminteşte bărbatul.
În urma acestei întâmplări, Marian Horodog a pus mâna pe telefon şi a sunat la 112, cerând ajutorul unui alt echipaj de poliţie. În ciuda faptului că a sperat că lucrurile vor intra pe un făgaş normal, unul dintre poliţiştii veniţi ulterior la faţa locului l-a încătuşat pe gălăţean şi l-a băgat în autospecială, pentru a-l duce la Secţia 4. „Pe drum, mi-a adus injurii, m-a jignit, m-a înjurat de mamă şi m-a ameninţat că mă bate la secţie. Într-un târziu, le-am spus cum mă cheamă, au verificat în baza de date şi mi-au făcut un proces verbal. Am solicitat ca la obiecţiuni să se treacă faptul că nu mi-au acordat prioritate. Au refuzat să treacă acest lucru, motiv pentru care nu am vrut să semnez procesul verbal”, a adăugat Marian Hodorog.
De partea cealaltă, purtătorul de cuvânt al IPJ Galaţi, Crina Dragu, susţine că bărbatului nu i s-a acordat prioritate, pentru că nu se afla pe trecerea de pietoni, ci pe un scuar, şi că a fost încătuşat pentru că era violent şi a refuzat să se legitimeze. Poliţiştii au virat dreapta, pentru că aveau verde intermitent la semafor şi nu era niciun pieton pe trecere, susţin reprezentanţii IPJ. Cu toate acestea, Crina Dragu ne-a confirmat că s-a deschis o anchetă şi că Marian Hodorg a fost sancţionat pentru că a refuzat să se legitimeze.
Bărbatul s-a ales şi cu o amendă de 200 de lei, iar acum vrea să meargă în instanţă pentru a-şi găsi dreptatea.

Citit 5840 ori Ultima modificare Joi, 21 Iulie 2016 18:03

8 comentarii

 • postat de Jon
  Vineri, 22 Iulie 2016 23:26
  79.116.103.***
  Ce sa zic....niste bestii politistii astia,iar el o usa de biserica....am 29 ani si am trecut pe langa sute de echipaje de politie, alti cativa zeci de politisti m-au oprit si m-au legitimat....le-am prezentat actele frumos si pa!. ...nu s-a intamplat vreodata ca un politist sa se ia de mine ca boala de om sanatos! Cum pana mea, numai de unii au bafta asta? De baieti buni ce sunt......nea Hodorog, mai taie din ele!!!!!
  0
  2
  Raportează
 • postat de Iulian
  Vineri, 22 Iulie 2016 15:08
  90.69.174.***
  Din declaratiile purtatorului de cuvant politistul trebuie sa ramana fara permis pentru o luna . Daca semaforul era intermitent atunci era verde pentru pietoni. Scuarul este portiunea de beton dintre asfalt si linia de tranvai. Deci trecera de pietoni. O persoana se angaja in traversare pe verde. Haideti sa facem campanie ca acest politist sa plateasca.
  10
  16
  Raportează
 • postat de Zavaidoc
  Vineri, 22 Iulie 2016 13:17
  79.66.109.***
  Adrian, este vorba de Politia Nationala....sectia 4.
  Citeste articolul bine !
  4
  4
  Raportează
 • postat de Costi
  Vineri, 22 Iulie 2016 11:47
  95.77.96.***
  Pai nu este niciun scuar in micro 39. Adevarul ca e n-am vazut in viata mea ca un gabor sa recunoasca ca a fost marlan. Nici macar in filme.
  9
  22
  Raportează
 • postat de Adrian
  Vineri, 22 Iulie 2016 11:00
  5.2.205.***
  Politia locala sucks rau de tot. Ei cica protejeaza cetatenii. Masini parcate pe trotuar neavand loc pe unde sa treci cu carutul. Trebuie sa mergi cu copilul prin strada. Ii doare la basca. La liceul Pedagogic in fiecare zi banda 1 e blocata de masini. Ii doare la basca. Ah daca as fi eu director ce ordine asa face cu taranoii astia ajunsi la politisti locali.
  6
  21
  Raportează
 • postat de cititor VL
  Vineri, 22 Iulie 2016 10:22
  5.13.176.***
  Pina la urma care este numele real...Hodorog,Horodog sau Hodorg,din articol nu prea se intelege,da...nu mai conteaza.Daca omul sustine ca are dreptate,sa mearga mai departe,poate gaseste si inregistrarile de pe camerele din zona.Cine stie.
  0
  12
  Raportează
 • postat de DINCU
  Vineri, 22 Iulie 2016 08:39
  193.230.156.***
  are dreptate asta fac politistii galteni, pe motiv ca sunt in misiune merg peste oameni iar daca cineva poate grseste , nu incearca sa aplaneze conflictul ci se impun cu violenta. asta fac acesti politisti de aceea nu sunt respectati. pana la urma noi ii platim de ce????
  19
  26
  Raportează
 • postat de lege
  Vineri, 22 Iulie 2016 06:31
  78.96.255.***
  Un cocalar
  16
  22
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.