Tăiem şi noi mai cu talent? SANCȚIUNI de la Garda de Mediu Galați pentru tăierea copacilor ”greşiţi”

Tăiem şi noi mai cu talent? SANCȚIUNI de la Garda de Mediu Galați pentru tăierea copacilor ”greşiţi”
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

Verificările efectuate pe teren de Comisariatul Judeţean Galaţi al Gărzii de Mediu referitoare la tăierea celor 18 tei în cadrul proiectului „Modernizarea străzii Traian între Metro şi strada Brăilei” au scos la iveală mai multe nereguli.

Conform unui document remis de Garda de Mediu, în trei cazuri s-au tăiat alţi tei decât cei pentru care se obţinuse avizul, iar pentru alţi cinci copaci puşi la pământ în faţa Spitalului „Elisabeta Doamna” „nu s-a prezentat niciun document”.

De asemenea, s-a constatat „rănirea scoarţei trunchiului în cazul mai multor copaci”. Conform comisarilor Gărzii, „s-au constatat neconcordanţe între numerele postale de identificare a copacilor ce trebuie tăiaţi, înscrise în documentaţia de solicitare a revizuirii Deciziei Etapei de Încadrare şi adresa transmisă către SC Gospodărire Urbană SRL Galaţi în cazul a trei tei, fără ca numărul teilor tăiaţi să depăşească numărul total pentru care s-a solicitat avizul APM Galaţi”. Cei cinci copaci tăiaţi „fără acte” erau „un dud la nr. 219 şi patru salcâmi amplasaţi în scuarul cu spaţiu verde din faţa Spitalului «Elisabeta Doamna».

Cei de la Gospodărire Urbană spun, de fiecare dată, că ei taie ce copaci le indică Primăria. Numai că, cel puţin de această dată, se pare că Primăria a…ochit într-un loc şi a lovit în altul!

În consecinţă, „Unitatea Administrativ-Teritorială Galaţi a fost sancţionată contravenţional pentru încălcarea Legii nr.24/2014”, Garda de Mediu dispunând şi alte măsuri: lucrări de plantare în număr egal cu arborii tăiaţi, cu termen de finalizare 29 noiembrie 2016, precum şi monitorizarea stării de vegetaţie a arborilor cu scoarţa rănită şi luarea măsurilor în consecinţă.

Răspunsul Gărzii de Mediu în cazul acestor tăieri a venit în urma unei petiţii trimise de preşedintele Centrului de Consultanţă Ecologică, Petruţa Moisi, pe adresa Prefecturii Galaţi.

Citit 2838 ori Ultima modificare Luni, 01 August 2016 19:42

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.