Comandantul navei care sparge gheaţa la Priza Dunării: „Sunt mulţumit că pot fi de folos gălăţenilor”

Comandantul navei care sparge gheaţa la Priza Dunării: „Sunt mulţumit că pot fi de folos gălăţenilor”
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Două nave - Filiaşi 7 şi Rovinari 19  - sunt cele care, de 40 de ore, bat cu elicele gheaţa, fără întrerupere, astfel încât gălăţenii să aibă apă la robinete.

Am reuşit să stăm de vorbă, ieri, cu Petrică Stepanov, comandantul de pe Filiaşi 7. Acesta susţine că a fost ales pentru spargerea gheţii, deoarece în urmă cu şapte-opt ani a mai participat la o acţiune similară, când lucra pe o altă navă.

Se lucrează la „foc continuu”, cele patru motoare bat valurile, astfel încât să nu intre niciun pic de gheaţă la sorburi. „Facem ture cu schimbul, se consumă enorm de mult combustibil, cam 3 tone de motorină în 24 de ore. Situaţia e sub control. Avem mai bine de 24 de ore de când e linişte, nu ni se spune să ne mişcăm încoace şi-ncolo, ţinem doar motoarele pornite, semn că aşa nu sunt probleme cu gheaţa”, spune comandantul de pe Filiaşi 7.

Modest, nu vrea să ne vorbească de orele nedormite sau de multele căni de cafea consumate pentru a rezista programului non-stop: „Sunt mulţumit că ne putem face treaba şi că pot fi de folos gălăţenilor”, ne spune Petrică Stepanov.         

Citit 5180 ori Ultima modificare Vineri, 03 Februarie 2012 20:58

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.