Acţiunea "Blocada" | Infractori prinşi în flagrant şi şoferi lăsaţi fără permis

Acţiunea "Blocada" | Infractori prinşi în flagrant şi şoferi lăsaţi fără permis
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Pe lângă alte acţiuni desfăşurate în Galaţi, poliţiştii de la ordine publică, rutieră, investigaţii criminale şi din cadrul altor structuri, 268 în total, au fost implicaţi şi într-o nouă etapă a acţiunii “Blocada”. Astfel, în perioada 29-31 august, poliţiştii gălăţeni au fost angrenaţi în 20 de activităţi specifice.

"S-a acţionat prioritar pentru combaterea principalelor cauze generatoare ale accidentelor de circulaţie, respectiv: nerespectarea regimului legal de viteză, a regulilor privind efectuarea depăşirilor şi a celor privind acordarea priorităţii de trecere a vehiculelor şi pietonilor, precum şi pentru identificarea şi sancţionarea conducătorilor de autovehicule aflaţi sub influenţa băuturilor alcoolice", ne-a declarat Ştefan Gohoreanu, purtătorul de cuvânt al IPJ Galaţi.

În doar trei zile, poliţiştii au constatat 24 de infracţiuni (21 în flagrant), dintre care două de natură judiciară, şase la regimul circulaţiei rutiere, celelalte fiind de alte genuri. De asemenea, au fost aplicate 386 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 92.830 de lei şi au fost confiscate bunuri în valoare de 261 de lei.

"Poliţiştii au aplicat 67 de sancţiuni contravenţionale pentru nerespectarea normelor privind ordinea şi liniştea publică prevăzute de Legea 61/1991, o sancţiune pentru fapte prevăzute de Legea 12/1990 privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi comerciale ilicite", a adăugat Gohoreanu.

La rândul lor, poliţiştii rutieri au aplicat 269 de sancţiuni, ca urmare a încălcării normelor O.U.G. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, dintre care una pentru consum de alcool, 94 pentru încălcarea regimului legal de viteză, două pentru nerespectarea regulilor privind depăşirea şi celelalte pentru alte articole. Ca măsură complementară, poliţiştii au reţinut 29 permise de conducere, dintre care două pentru consum de alcool, fiind retrase şi două certificate de înmatriculare.         

Citit 9636 ori Ultima modificare Vineri, 02 Septembrie 2016 17:57

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.