Amenzi de peste 400.000 de lei în decursul unei săptămâni

Amenzi de peste 400.000 de lei în decursul unei săptămâni
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

În perioada 26-31 august, peste 230 de poliţişti gălăţeni s-au aflat zilnic în stradă, cu 98 de autospeciale, pentru liniştea şi siguranţa cetăţenilor. "Prezenţa activă a poliţiştilor a făcut ca, în această perioadă, să nu fie înregistrate evenimente deosebite, iar numărul infracţiunilor săvârşite cu violenţă şi cele de natură judiciară să se situeze sub media ultimilor ani, reliefând faptul că măsurile adoptate de Poliţia Română şi-au atins scopul", ne-a explicat Ştefan Gohoreanu, purtătorul de cuvânt al IPJ Galaţi.

În perioada menţionată, poliţiştii au aplicat 1.234 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de peste 400.900 de lei. Totodată, au fost depistaţi în flagrant 21 de autori ai unor infracţiuni şi au fost prinşi cinci urmăriţi naţional.

O atenţie deosebită a fost acordată traficului rutier, poliţiştii acţionând pe principalele drumuri, pentru ca cetăţenii să se deplaseze spre zonele de agrement şi să se întoarcă acasă în condiţii cât mai sigure. "Pentru prevenirea accidentelor de circulaţie, poliţiştii rutieri au desfăşurat activităţi, în urma cărora au reţinut 56 de premise de conducere, au retras 12 de certificate de înmatriculare şi au aplicat 972 de contravenţii, în valoare de 316.610 lei. Din totalul sancţiunilor aplicate pentru nerespectarea legislaţiei rutiere, patru au fost pentru conducere sub influenţa băuturilor alcoolice, 298 pentru viteză excesivă, iar 692 pentru nerespectarea altor prevederi privind circulaţia pe drumurile publice", a adăugat Gohoreanu. De asemenea, poliţiştii au retras şi 12 de certificate de înmatriculare auto.

Citit 1723 ori Ultima modificare Vineri, 02 Septembrie 2016 17:56

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.