Au intrat în MORGĂ după ce au DISTRUS uşa cu o targă
Foto: Foto ”Viața liberă”, Remus Basalic

Au intrat în MORGĂ după ce au DISTRUS uşa cu o targă
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Un incident mai puţin obişnuit s-a petrecut, în noaptea de luni spre marți (5 spre 6 septembrie), la Serviciul de Medicină Legală din incinta Spitalului Judeţean Galaţi.

Ignorând faptul că morga spitalului se închisese, mai multe persoane au încercat cu orice preţ să deschidă o uşă, pentru a-şi putea jeli în continuare ruda decedată. Când a văzut că nu poate intra altfel, un bărbat a apelat la o targă, pe care a folosit-o pe post de berbec pentru a izbi uşa. Spiritele s-au calmat abia în momentul în care au venit poliţia şi jandarmeria.

„Este vorba de un grup de etnie romă care a distrus o uşă de acces. Agenţii de pază au intervenit, anunţând şi poliţia. Am formulat şi o plângere penală împotriva celor care au cauzat acest prejudiciu”, a declarat Dumitru Titea, din partea Spitalului de Urgenţă Galaţi.

Dosar penal pentru cei implicaţi

Jandarmii chemaţi la faţa locului au stabilit că scandalagiii sunt doi bărbaţi, unul de 43 şi altul de 35 de ani, ambii din municipiul Galaţi.

“Din verificările efectuate, jandarmii au stabilit faptul că cei doi bărbaţi au pătruns în incinta secţiei de Anatomie Patologică prin forţarea şi distrugerea uşii de acces, la faţa locului fiind observate urme de forţare a sistemului de închidere, mai multe bucăţi de gresie spartă precum şi o targă metalică aflată pe holul secţiei, cu care se presupune că a fost lovită uşa de acces în morgă. Bărbatul de 43 de ani le-a declarat jandarmilor că a dorit să intre cu intenţia de a-şi plânge tatăl şi a-şi lua rămas bun de la acesta. La rândul său, celălalt bărbat a declarat jandarmilor că a pătruns în secţia spitalului pentru a-şi lua vărul îndurerat şi a-l conduce acasă”, se arată într-un comunicat al Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Galaţi.

Poliţiştii au deschis acum un dosar penal pentru infracţiunea de distrugere.

Reamintim că, în urmă cu câteva luni, un gălăţean a intrat cu maşina direct în Unitatea de Primire Urgenţe a aceluiaşi spital, distrugând uşile şi băgând spaima în personal şi în pacienţi.

Citit 12784 ori Ultima modificare Marți, 06 Septembrie 2016 15:07

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.