Viteză la bord, beţi şi fără permis de conducere! Sute de ȘOFERI nu dau doi bani pe siguranţa din trafic

Viteză la bord, beţi şi fără permis de conducere! Sute de ȘOFERI nu dau doi bani pe siguranţa din trafic
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

Nici siguranţa personală nu este prioritară pentru mulţi conducători auto, aproape 500 dintre ei fiind amendaţi pentru lipsa centurilor


Peste 1.100 de şoferi au fost amendaţi în ultimele şapte zile pe drumurile din Galaţi, după ce poliţiştii au constatat că aceştia încălcau cu bună ştiinţă cele mai elementare reguli rutiere. Şi mai grav este că, numai în weekend, şapte persoane au fost depistate la volanul unor maşini deşi se aflau în stare de ebrietate, o bună parte dintre ei neavând nici permis de conducere.

Lipsa centurilor, cronică

Deşi a trecut mai mult de un an de când centura este obligatorie şi pentru şoferi, şi pentru pasageri, mulţi ignoră încă legile şi se pun în pericol. 476 de astfel de cazuri au fost constatate în Galaţi într-o singură săptămână, toţi cei surprinşi fiind amendaţi. Aproape 50 de şoferi au fost prinşi în timp ce puneau în pericol grav traficul, făcând depăşiri neregulamentare, fie de maşini, fie de pietoni, în timp ce 55 au picat testele cu radarul la capitolul viteză. O categorie aparte de conducători auto care riscă inutil amenzile o constituie cei care nu au actele la ei, 119 primind amenzi după ce poliţiştii nu au avut cum să le verifice fie identitatea, fie caracteristicile maşinilor sau a mărfurilor ori persoanelor transportate. Cuantumul total al amenzilor aplicate într-o singură săptămână depăşeşte suma de 270.000 de lei. Aproape 60 de şoferi au rămas fără permise de conducere, iar 24, fără certificatele de înmatriculare.

Penali până în vârful unghiilor

Tragediile care au loc pe şosele din pricina unor indivizi care conduc fără permise nu au darul să-i sperie pe "curajoşii" fără carnet de conducere. Mai mult, unii consumă şi alcool înainte de a porni în trafic, sporindu-şi şansele de a provoca evenimente grave. În astfel de situaţii, cu alcool la bord, au fost depistaţi şapte gălăţeni, majoritatea în weekend. Cu vârste cuprinse între 27 şi 41 de ani, şoferii depistaţi la volan aveau alcoolemii ale căror valori variau între 0,40 şi 1,09 la mie în aerul expirat. Cea mai mare valoare a fost înregistrată la un tânăr de 29 de ani din Smulţi, prins la Valea Mărului, în timp ce conducea un moped neînmatriculat, deşi nu avea nici permis. În situaţia de a şofa fără carnet au mai fost doi cheflii, ambii din Tecuci. Toţi sunt acum cercetaţi penal.

Citit 3165 ori Ultima modificare Luni, 19 Septembrie 2016 19:12

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.