VIDEO | Zeci de kilograme de DROGURI, confiscate de DIICOT

VIDEO | Zeci de kilograme de DROGURI, confiscate de DIICOT
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Un bărbat din Slobozia Conachi. M.G.V., a ajuns pe mâna procurorilor DIICOT, după ce s-a apucat de cultivat cannabis. Totul a ieşit la iveală, după ce procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism - Serviciul Teritorial Galați  împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Galaţi l-au prins pe bărbat în flagrant, chiar în momentul în care acesta tranzacţiona cantitatea de aproximativ 410 grame de cannabis.

După flagrant, procurorii DIICOT şi poliţiştii BCCO au făcut şi o percheziţie la domiciliul bărbatului. Aici, anchetatorii au găsit 31 de kilograme de substanţe vegetale în diferite forme de dezvoltare (plante întregi, muguri etc.)

“În cauză există suspiciunea rezonabilă că, începând cu luna aprilie 2016, inculpatul M.G.V. a luat hotărârea infracţională de a înfiinţa o cultură outdoor de cannabis pe raza localitatea Slobozia Conachi din judeţul Galaţi, sens în care a procurat, din mediul on-line, seminţe de cannabis în valoare de 606,36 de lei”, se arată într-un comunicat al DIICOT Galaţi.

Cu ocazia cercetărilor efectuate în cauză s-a stabilit că, în urma achiziţionării semințelor de cannabis, inculpatul a realizat o cultură de cannabis pe raza comunei Slobozia Conachi şi, după înfiinţarea culturii, inculpatul a fost nevoit să aştepte câteva luni pentru ca respectiva cultură să ajungă la maturitate. Astfel, în luna iulie 2016, inculpatul M.G.V. a luat legătura cu diverse persoane, indicându-le acestora că era în măsură să înceapă vânzarea de droguri de risc. Acesta stabilise preţul la 35-40 de lei/gramul de drog.

După ce au ridicat întreaga cantitate de substanţe vegetale, procurorii au dispus reţinerea pe bază de ordonanţă pentru 24 de ore a inculpatului, acesta urmând să fie prezentat instanţei de judecată cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Acţiunea a fost derulată cu sprijinul lucrătorilor din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Galaţi.

Sursa video: DIICOT

Citit 3424 ori Ultima modificare Marți, 27 Septembrie 2016 00:26

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.