Ministerul Mediului propune ÎMPUȘCAREA a 1.691 de animale sălbatice strict protejate
Foto: Sursa foto: wwf.ro | Imagine de Fritz Polking

Ministerul Mediului propune ÎMPUȘCAREA a 1.691 de animale sălbatice strict protejate
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Vânătoarea va fi singura alternativă de control a conflictului dintre om și animalele sălbatice, dacă ordinul ministerial aflat în dezbatere publică până vineri, 30 septembrie, va trece mai departe. Ordinul ministerial propune împușcarea a 552 de urși, 657 de lupi și 482 de pisici sălbatice. Și asta în condițiile în care cotele stabilite de autorități se bazează pe un studiu care propune împușcarea a 68 de râși și 474 de pisici sălbatice, fără să existe înregistrate pagube cauzate de aceste specii, informează organizația internațională World Wide Fund for Nature (WWF), citată de Antena3.

Autoritățile nu propun nicio alternativă la vânătoare, cum ar fi implementarea de măsuri de prevenire a conflictelor cu animalele sălbatice, câini la stână, garduri electrice, repelente etc. Nici măcar sistemul de compensații, existent în acest moment, nu funcționează eficient.

 

În plus, deși studiile de specialitate realizate de WWF și alte ONG-uri arată că estimările efectivelor de animale sălbatice nu corespund cu realitatea, Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor continuă să ignore experții în conservare pe care îi consultă, legislația europeană aflată în vigoare și cauzele reale ale problemelor. CLICK AICI PENTRU MAI MULTE DETALII

Citit 2907 ori Ultima modificare Miercuri, 28 Septembrie 2016 17:18

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.