Sunteți aşteptați la Oktoberfest!

Sunteți aşteptați la Oktoberfest!
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Dacă munca ne iese de prea puţine ori nemţeşte, poate la petreceri reuşim să ne mişcăm şi noi ca ei! E octombrie, deci o vreme numai bună de Oktoberfest - faimosul festival bavarez al berii care atrage turişti din toată lumea. Dar cum nu toţi putem ajunge Germania în această perioadă, de ce să nu aducem Germania la noi? Alţii au început mai demult să facă treaba asta, cum ar fi Braşovul sau Bucureştiul, noi, Galaţiul, abia facem primii paşi. Dar niciodată nu e prea târziu.

Aşa că, dragi gălăţeni, duminică, 9 octombrie, restaurantul Piano vă invită la primul său Oktoberfest, începând cu ora trei după-amiaza! Pe cele două terase ale restaurantului, de la parterul Complexului Potcoava de Aur, va fi bere din belşug, cu halbe la litru, ca la nemţi, va fi mâncare bună, iar muzica va avea „dublă cetăţenie”: se va cânta ca la Oktoberfest-ul din Munchen, dar va fi şi muzică populară românească, aşa, ca berea să aibă gust de „mai merge una”.

„Începem duminică la ora 15,00 şi petrecerea ţine până când se termină berea. Va fi Ciuc şi Ursus, iar de mâncat vor fi cârnaţi, vită la cuptor… Trebuie şi ceva specific nouă în perioada asta, aşa că vom avea pastramă la ceaun, probabil şi un ostropel din peşte. Vor fi cârnaţi româneşti, pentru că sunt mai buni decât cei ai nemţilor. O să încercăm să ne apropiem şi de muzica bavareză, dar şi de cea românească. Sper să ţină şi vremea cu noi, dacă nu, ne mai băgăm şi înăuntru. S-au anunţat vreo 16 grade şi, din fericire, soare, fără vânt”, spune patronul de la Piano.

Acesta afirmă că, anul viitor, Oktoberfest-ul din Galaţi va fi mai lung şi mai bogat: „Acum, din păcate, e cam târziu, dar la anul vom încerca să facem mai din timp, să îmbinăm partea de Oktoberfest, de petrecere, cu strângerea recoltei la noi, de exemplu. Şi să fie pe o durată mai lungă, cu muzică, antren şi mâncare bună”.

Cele două terase care vor găzdui Oktoberfest-ul gălăţean de duminică au cam o sută de locuri aşa că, dacă aveţi chef de petrecere şi vreţi să fiţi siguri că prindeţi locuri, n-ar fi rău să daţi un telefon ca să le rezervaţi. Numărul este 0745 118 511.

(P)

Citit 6482 ori Ultima modificare Vineri, 07 Octombrie 2016 20:26