Galațiul, sub COD PORTOCALIU de PLOI. Permanenţă la Gospodărire Urbană. Unde poţi suna pentru a cere ajutor. Află PROGNOZA METEO pentru miercuri
Foto: Foto ”Viața liberă”, Monica Zanet

Galațiul, sub COD PORTOCALIU de PLOI. Permanenţă la Gospodărire Urbană. Unde poţi suna pentru a cere ajutor. Află PROGNOZA METEO pentru miercuri
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

UPDATE, marți, 11 octombrie: Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis marți, 11 octombrie, două atenționări - respectiv cod galben și cod portocaliu de ploi - valabile de marți până joi.

Avertizarea cod portocaliu de ploi abundente este valabilă de marți, de la ora 18,00 și până miercuri la ora 20,00.

"În județele Suceava, Botoșani, Neamț, Iași, Bacău, Vaslui, Vrancea, Galați, Brăila, Buzău, Prahova, Constanța și Tulcea, precum și în zona de munte aferentă județului Dâmbovița se vor cumula cantități de apă ce vor depăși 50-60 l/mp și pe arii restrânse 80-90 l/mp", se arată în informarea transmisă de specialiștii Administrației Naționale de Meteorologie.

Avertizarea de cod galben de ploi vizează 20 de județe din centrul țării. "În intervalul menționat, temporar va ploua în majoritatea regiunilor. În special în sud-estul, estul și centrul țării, precum și în zonele montane și submontane cantitățile de apă vor depăși 25 l/mp și pe arii restrânse 40...50 l/mp. La munte, îndeosebi în zona Carpaților Orientali și Meridionali, treptat vor predomina ninsorile și se va depune strat nou de zăpadă.Vântul va prezenta intensificări temporare în majoritatea regiunilor, cu viteze ce vor depăși la rafală 55...65 km/h cu precădere în regiunile estice și la munte și pentru intervale scurte de timp peste 75...80 km/h în zona litoralului, dar și pe crestele înalte de munte, unde va viscoli ninsoarea", se mai arată în informarea ANM.

Permanenţă la Gospodărire Urbană. Unde poţi suna pentru a cere ajutor

Municipalitatea a anunţat că Gospodărire Urbană va asigura permanenţă, astfel că gălăţenii care se confruntă cu probleme pot solicita ajutor în orice moment. "Pentru a putea rezolva cât mai repede problemele ce pot apărea la nivelul oraşului, lucrătorii Gospodărire Urbană pot fi contactaţi pentru intervenţii, permanent, pe durata codului, la telefonul 0236.307.700", a anunţat purtătorul de cuvânt al Primăriei, Raluca Ardean.

(Corina Dobre)

Prognoza meteo pentru miercuri

Miercuri, 12 octombrie, cerul va fi predominant înnorat. Valoarea maximă a temperaturii va ajunge la 15 grade Celsius, iar pe timpul nopţii mercurul în termometre va coborî până la valoarea de 8 grade Celsius. Şansele de precipitaţii sunt de 90 la sută. Vântul va sufla moderat, cu o viteză maximă de până la 30 de kilometri pe oră. Presiunea atmosferică va oscila în jurul valorii de 753 mm coloană de mercur, iar umiditatea nu va depăşi valoarea de 94 la sută. (informaţii preluate din surse online)


ALERTĂ METEO - Vin PLOILE! Iată cum va fi vremea la Galați

Vremea rea cuprinde din nou regiunile din sudul şi estul ţării noastre. Meteorologii au emis o alertă de ploi, lapoviţă şi ninsori valabilă din noaptea de luni spre marți, 10 spre 11 octombrie, mai precis începând cu ora 2,00, până joi, 13 octombrie, la ora 10,00.

Ploile vor apărea la început în jumătatea de sud a ţării, iar cantităţile de apă vor depăşi local 20 de litri/mp şi izolat 50 de litri/mp în special în Moldova, nordul Munteniei şi al Dobrogei.

În plus, vântul va sufla cu putere, mai ales în zonele de munte unde vor apărea ninsori şi lapoviţă. De marți, până joi, ploile vor apărea şi în celelalte regiuni ale ţării. Sursa ANM

Marți, 11 octombrie, potrivit meteorologilor, sunt şanse mari de precipitaţii, de 100 la sută. Temperatura va ajunge la circa 15 grade Celsius, iar pe timpul nopţii, mercurul în termometre va coborî până la 13 grade Celsius.

Va bate şi vântul, atingând o viteză de până la 18 kilometri pe oră. Presiunea atmosferică va oscila în jurul valorii de 763 mm coloană de mercur, iar umiditatea nu va depăşi valoarea de 94 la sută.

Și la Galați, vremea va continua așa, cu ploi, până joi, spre după-amiază. (informaţii preluate din surse online)

(10 octombrie 2016)

Citit 16053 ori Ultima modificare Miercuri, 12 Octombrie 2016 13:24

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.