Examenul agenţilor de poliţie din Prefectură, amânat pentru septembrie

Examenul agenţilor de poliţie din Prefectură, amânat pentru septembrie
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* „Este total incorect ca unii să fenteze sistemul”, spune prefectul Paul Florea *

Prefectul judeţului Galaţi, Paul Florea, şi subprefectul Ovidiu Tudorache, au revenit ieri cu precizări asupra anchetei publicate ieri de cotidianul „Viaţa liberă” – „Boala care salvează postul”.

Articolul din ziarul nostru scotea la iveală sesizarea anonimă primită la redacţie, potrivit căreia „un agent de poliţie din cadrul Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor Galaţi se află în concediu medical de aproximativ 3 luni, fără a avea nicio afecţiune, pentru a se sustrage examenului şi interviului în vederea numirii pe funcţie, programat pe 1 august”.

Prefectul judeţului Galaţi a declarat că sesizarea este îndreptăţită: „Este total incorect ca unii să fenteze sistemul. Consultându-mă cu dl subprefect, am făcut demersuri la Bucureşti pentru a amâna concursul până la revenirea persoanei din concediu şi am cerut o anchetă privind acordarea concediului medical. S-a zvonit că persoana respectivă a fost văzută la volan”, a declarat prefectul.

Subprefectul Ovidiu Tudorache, care este şi preşedintele comisiei de examen, a adăugat că concursul va avea loc în prima jumătate a lunii septembrie, deoarece concediul medical al agentului expiră în prima parte a lunii august:

„Prezumăm că boala pentru care s-a acordat concediu medical de 56 de zile este reală. Am mai avea la dispoziţie 15 zile de a intra în comisie şi funcţie de aceasta va deveni apt sau inapt pentru a exercita meseria de poliţist”, a precizat subprefectul.

Citit 811 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.