Sulfina Barbu: Contractul cu Ars Advertising este un cadou dat unei firme, Nemirschi să demisioneze

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Reprezentanţii PD-L din Comisia parlamentară de anchetă Nemirschi îi cer ministrului Mediului să dea dovadă de bărbăţie şi să demisioneze în urma raportului ce conţine rezultatul controlului ANRMAP privind banii cheltuiţi pentru Programul Operaţional Sectorial de Mediu.

"Se pune în pericol finanţarea europeană pentru Programul Operaţional Sectorial de Mediu, este vorba de 5,6 miliarde de euro până în 2013. Angajamentul Guvernului este ca absorbţia fondurilor europene să fie o prioritate şi acum constatăm că unii miniştri nu aplică procedurile impuse de Comisia Europeană", a declarat vicepreşedintele comisiei de anchetă, Sulfina Barbu (PDL). Ea a anunţat că vor fi transmise premierului Boc concluziile democrat-liberalilor din Comisia de anchetă Nemirschi.

Barbu a precizat că nu solicită primului-ministru demiterea ministrului Mediului, Nicolae Nemirschi, dar este datoria sa să transmită punctul de vedere al pedeliştilor din comisie către şeful Guvernului. "Este de datoria noastră să semnalăm aceste lucruri pentru că este vorbe de fonduri europene. Este decizia primului-ministru ce va face în acest caz", a declarat Sulfina Barbu. Totuşi, ea a apreciat că Nemirschi ar trebui să renunţe la funcţia deţinută. "Un ministru responsabil, când sunt constatate astfel de lucruri, ar trebui să lase locul altcuiva. Până la urmă, este vorba de un cadou făcut unei firme", a adăugat Barbu.

O recomandare similară a făcut şi Petru Călian. "Primul ministru trebuie să ia act de raportul ANRMAP, astfel încât să ia măsurile care se impun, pentru că nu cred că Nemirschi va fi bărbat şi-şi va da demisia. (…) Aştept aşadar să văd bărbăţia, să văd sinceritatea domnului ministru şi să îşi exprime cel puţin un punct de vedere faţă de raportul ANRMAP", a spus Călian.

Deputatul PDL a apreciat că ministrul Nemirschi ar putea fi acuzat de abuz în serviciu contra intereselor publice. Călian a precizat că este un punct de vedere personal, dar a spus că deja, în acest caz, s-a stabilit oficial existenţa unor contravenţii, prin controlul Autorităţii Naţionale de Reglementare şi Monitorizare a Achiziţiilor Publice. "Fapte contravenţionale există sigur şi acesta este un argument forte care ar trebui să-l pună pe gânduri pe primul-ministru", a încheiat Călian.

Comisia parlamentară de anchetă în cazul Nemirschi a încheiat marţi audierile urmând ca raportul să fie finalizat la 10 august.

pnl3
Citit 634 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.