Abateri care pun în PERICOL VIEȚI! Şoferii gălăţeni ocolesc pietonii pe treceri

Abateri care pun în PERICOL VIEȚI! Şoferii gălăţeni ocolesc pietonii pe treceri
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Aproape 70 de conducători auto şi-au pierdut permisele în ultimele zile, după ce au fost surprinşi neacordând prioritate pe trecerile de pietoni


Traficul rutier nu este unul disciplinat, deopotrivă şoferii şi conducătorii auto având mult de lucru la conduita preventivă. Cea mai recentă acţiune pe care poliţiştii au derulat-o în stradă special pentru a verifica modul în care pietonii sunt protejaţi de şoferi, în limitele drepturilor asigurate prin legislaţia rutieră, a dovedit că pe şoselele gălăţene se circulă samavolnic, după principiul "cine e mai rapid". Şifonaţi la evaluarea la care au participat zilnic circa 50 de poliţişti au ieşit atât pietonii, cât şi şoferii, cei din a doua categorie având de pierdut însă mai mult decât  banii pe care trebuie să îi achite pe amendă. Aproape 70 de conducători auto au intrat, forţat, în rândul pietonilor, după ce au pătruns în forţă pe marcajele destinate traversării în siguranţă.

"Au fost reţinute în vederea suspendării exercitării dreptului de a mai conduce autovehicule pe drumurile publice un număr de 88 permise de conducere, din care 67 pentru neacordare de prioritate pietonilor şi 21 pentru alte abateri. Pe parcursul acţiunii, au fost constatate şapte infracţiuni la regimul rutier şi una de altă natură", precizează cms. şef Ştefan Gohoreanu, purtătorul de cuvânt al IPJ Galaţi.

Nici pietonii nu au scăpat cu bine, 503 persoane care au scurtat drumul traversând prin locuri nepermise fiind amendate contravenţional.

Citit 1739 ori Ultima modificare Miercuri, 09 Noiembrie 2016 01:04

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.