Trei ARMATE STRĂINE vin săptămâna viitoare în Poligonul Smârdan

Trei ARMATE STRĂINE vin săptămâna viitoare în Poligonul Smârdan
Evaluaţi acest articol
(13 voturi)

O aplicaţie la care vor participa militari din patru ţări, respectiv România, Croaţia, Bulgaria şi Georgia, va avea loc în perioada 14-18 noiembrie, în poligoanele de instrucţie Vărsătura (jud. Brăila) şi Smârdan. Partea română va fi reprezentată la acest exerciţiu multinaţional de Brigada 10 Geniu „Dunărea de Jos” de la Brăila.

„IEL-MILU ROU 16 este un exerciţiu cu o componentă de instrucţie de comandament şi una de instrucţie a forţelor, planificat de Statul Major al Forţelor Terestre, după un scenariu fictiv. Exerciţiul are ca scop perfecţionarea capacităţii structurii IEL - MILU, respectiv Unitatea Multifuncţională Logistică Integrată cu specific de Geniu pentru Infrastructură Logistică, în vederea planificării şi conducerii acţiunilor structurilor de geniu în sprijinul structurilor logistice, pe timpul operaţiilor în medii ostile”, precizează lt. col. George Popa, purtătorul de cuvânt al Brigăzii 10 Geniu.

Exerciţiul este organizat anual, prin rotaţie, în baza Memorandumului de Înţelegere între Ministerele Apărării din Republice Bulgaria, Republica Croaţia, Georgia şi România privind înfiinţarea şi sprijinul acestei structuri. Rolul structurii Multifuncţionale Logistice Integrate cu specific de Geniu pentru Infrastructură Logistică este acela de a participa la misiuni sub mandat NATO, în diferite zone de conflict.

Citit 4133 ori Ultima modificare Duminică, 13 Noiembrie 2016 14:41

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.