Angajat al ambulaţei a fost dat afară după ce a furat motorină din autospecială

Angajat al ambulaţei a fost dat afară după ce a furat motorină din autospecială
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

Un bărbat de 48 de ani, angajat al Serviciului Judeţean de Ambulanţă (SJA), a fost dat afară după ce a fost filmat în timp ce fura motorină. Filmul realizat de un amator a fost postat pe internet, aşa că bărbatul,  şofer pe o ambulanţă, a fost identificat uşor de conducerea SJA. "Suntem într-un moment foarte delicat, am văzut postările pe internet şi ne-am autosesizat. Nu l-am recunoscut, pentru că imaginile nu sunt foarte clare, dar am coroborat imaginile cu înregistrările de pe GPS şi am aflat despre cine este vorba şi ce s-a întâmplat. Pot să vă spun că, deja, bărbatul nu mai face parte din colectivul nostru şi suntem în curs de recuperare a prejudiciului. Este vorba despre aproximativ 30 de litri de motorină”, ne-a declarat medicul Mihai Polinschi, directorul SJA Galaţi.

Conducerea unităţii i-a desfăcut bărbatului contractul de muncă, nu înainte de a prezenta întreaga situaţie colectivului pe care îl coordonează. "Era un angajat serios, dar avea ceva probleme medicale, a fost internat pe la diverse spitale. Noi am încercat să îl ajutăm cum am putut, s-a dovedit însă că nu a fost suficient şi că până la urmă a făcut în aşa fel încât să plece din colectivul nostru într-un mod dezonorant. Am făcut de dimineaţă o prezentare în faţa întregului colectiv, cu imagini, cu el de faţă, cu statistici, cu grafice. Iniţial a încercat să nege, dar ulterior a recunoscut şi s-au făcut formele pentru desfacerea contractului de muncă. Nu ne-a spus de ce a făcut asta. Am vrut să rezolvăm cât mai repede problema, pentru că este o palmă atât pe obrazul nostru, ca şi conducere, cât şi pentru întregul colectiv şi pentru serviciile de urgenţă din ţară", a adăugat medicul Mihai Polinschi.

Bărbatul concediat, care activa ca şofer pe o ambulanţă de transport pacienţi dializaţi sau externaţi din spitale, avea o experienţă de 17 ani la Serviciul de Ambulanţă. El va fi cercetat acum şi de poliţiştii Secţiei 4, acolo unde s-a depus o plângere.

Directorul Serviciului Judeţean de Ambulanţă Galaţi le mulţumeşte gălăţenilor pentru vigilenţă. „Le mulţumim pe această cale gălăţenilor care ne-au sesizat şi ne-au furnizat şi dovezile pentru a lua măsuri drastice, în aşa fel încât fapte de genul acesta să se termine. Am anunţat colectivul că în caz de furt sau alcool, sancţiunea merge direct la desfacerea contractului de muncă. Ne pare tare rău pentru că s-a întâmpalt aşa ceva şi ne cerem scuze faţă de gălăţeni. Îi rugăm ca, de fiecare dată când mai văd aşa ceva, să înregistreze şi să ne sesizeze. Aşa ne ajută să scăpăm de oamenii care fac prostii sau greşeli”, a conchis directorul SJA.

Citit 9084 ori Ultima modificare Vineri, 11 Noiembrie 2016 17:20

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.