Zilele Galaţiului 2016 | Lasere şi jocuri de lumini (FOTO)
Foto: Foto ”Viața liberă”, Marius Prisacariu

Zilele Galaţiului 2016 | Lasere şi jocuri de lumini (FOTO)
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Zilele Galaţiului au fost, sâmbătă seara, 3 decembrie, cu adevărat în stil… autohton, scena de pe Faleză, la Elice, aparţinându-le integral artiştilor gălăţeni. Iar ideea organizatorilor de la Primăria Galaţi nu a fost deloc rea, pentru că nu sunt puţini artişti care şi-au început aici cariera. Aerul de Dunăre are ceva în el - inspiraţie şi talent - iar dovada sunt hiturile lansate de artiştii gălăţeni. Atmosferă electrizantă, muzică super, joc de scenă, lasere şi jocuri de lumi şi, desigur, un public entuziast, au fost, duminică seară, 4 decembrie, ingredientele bunei dispoziţii.

Startul distracţiei s-a dat puţin după ora 18,00, când pe scenă a intrat Nosfe. Numai bine pentru a pune ceva „Condimente” artistice pentru petrecerea de pe Faleză, după care ştafeta a fost preluată de Pascall. Şi cum fără fete nu-i distracţie adevărată, atmosfera a devenit fierbinte, chiar şi… la zero grade, când pe scenă au intrat Giulia şi Andreea Antonescu. Cu Giulia ne-am distra, vorba hitului, „7 zile din 7”, asta cu atât mai mult cu cât spectatorii s-au prins şi ei în ritmul melodiei. Andreea Antonescu a încins şi ea atmosfera, iar reacţia puştimii din public dovedeşte că a fi „Liberă la mare” e o dorinţă care nu se stinge nici măcar în plină iarnă, iar hitul rămâne hit şi pentru noile generaţii. Andreea a venit, însă, şi cu piesele mai noi din repertoriu, iar ţinuta de scenă - destul de „flu-flu” pentru frigul de afară, toată admiraţia pentru rezistenţa şi forma fizică! - n-a făcut decât să anime şi mai mult spectacolul. Ultimul… acord al spectacolului l-a avut Shift, în ritmuri de hip-hop. Poveşti de iubire, spirit rebel, numai bine pentru un timp tot mai alert.

Şi ultima seară de petrecere - duminică - le-a aparţinut, de la ora 18,00, tot artiştilor gălăţeni. Registrul muzical s-a schimbat puţin, gălăţenii ascultându-i pe Nicu Mihai Orfeu, formaţia Tomis Junior, formaţia Azur - Nelu Vlad şi invitaţii. De la ora 21,00, timp de 45 de minute, a cântat trupa Sweet Kiss. Repertoriul serii a inclus muzică pentru toate gusturile, de la melodii mai „de inimă albastră”, pop, de petrecere, n-au lipsit nici accentele hip-hop sau cântecele din repertoriul internaţional. Totul într-o atmosferă relaxată, cu luminiţe, selfie la scenă deschisă cu gaşca de prieteni şi postări din plin pe Facebook, să se simtă veselia şi pe reţelele de socializare. Nu în ultimul rând, a mers „ca focul” chiar şi un păhărel de vin fiert, numai bun să anime şi mai mult starea de spirit şi să alunge frigul.

Şi ca petrecerea să fie terminată în stil mare, cele cinci zile de spectacole dedicate „Zilelor Galaţiului” s-au încheiat cu un show de lasere şi lumini, ce a ţinut mai bine de un sfert de oră şi care a fost gustat de public cel puţin la fel de mult ca jocurile de artificii de acum câteva zile.

Una peste alta, „Zilele Galaţiului” a fost un veritabil maraton artistic, iar miile de gălăţeni care s-au bucurat de spectacole şi-au încărcat bateriile cu voie bună şi distracţie din plin, cât să ţină cel puţin până la Crăciun.

Dar cum „the show must go on”, Primăria Galaţi pregăteşte deja o nouă şarjă de spectacole dedicate Sărbătorilor de iarnă, să încheiem 2016 cu bine şi să începem 2017 şi mai bine. Aşa că, ţineţi aproape, distracţia continuă!

Citit 3245 ori Ultima modificare Marți, 06 Decembrie 2016 00:29

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.