ALEGERI PARLAMENTARE 2016 | Cine n-are act de identitate valabil trebuie să ştie: Evidenţa Persoanelor lucrează şi în weekend

ALEGERI PARLAMENTARE 2016 | Cine n-are act de identitate valabil trebuie să ştie: Evidenţa Persoanelor lucrează şi în weekend
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

La alegerile parlamentare, cetăţenii pot vota în baza unuia dintre următoarele acte de identitate, valabile în ziua votării: cartea de identitate, cartea electronică de identitate, cartea de identitate provizorie, buletinul de identitate, paşaportul diplomatic, paşaportul diplomatic electronic, paşaportul de serviciu, paşaportul de serviciu electronic, carnetul de serviciu militar, în cazul elevilor din şcolile militare. Nu puteţi vota cu paşaportul turistic!

Program prelungit

În cazul în care v-aţi pierdut actul de identitate sau documentul a expirat, trebuie neapărat să mergeţi la sediul Serviciului Public Comunitar Local de Evidenţă a Persoanelor, din strada Domnească nr. 102. Programul de lucru al instituţiei a fost prelungit în acest weekend. Astfel, sâmbătă, pe 10 decembrie, programul de lucru va fi 8,00 – 16,00. Pe 11 decembrie, instituţia va avea porţile deschise în acelaşi interval orar în care se desfăşoară şi alegerile7,00 – 21,00.

Iată ce acte vă trebuie pentru o nouă carte de identitate: cererea pentru eliberarea actului de identitate, actul de identitate expirat, certificatul de naştere - original şi copie, documentul cu care se face dovada adresei de domiciliu, original şi copie, chitanţa reprezentând contravaloarea cărţii de identitate, precum şi precum şi actele originale şi copiile certificatului de căsătorie (dacă e cazul), hotărârii definitivă de divorţ (dacă e cazul), certificatului de deces al soţului/soţiei decedat/decedate, în cazul soţului supravieţuitor (dacă e cazul), certificatele de naştere ale copiilor cu vârsta mai mică de 14 ani, după caz.

Citit 2989 ori Ultima modificare Miercuri, 07 Decembrie 2016 18:09

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.