GRIPA AVIARĂ a ajuns în România, după ce a lovit în Franţa şi Ungaria

GRIPA AVIARĂ a ajuns în România, după ce a lovit în Franţa şi Ungaria
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Virusul gripei aviare s-a confirmat şi în România! Din fericire, cel puţin deocamdată, nu este vorba despre boală depistată, la păsări domestice, în vreo gospodărie sau fermă. Infecţia cu virusul s-a confirmat în cazul unei lebede şi al unui cormoran, la Constanţa.

Autoritatea Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA) a decis că focarul este unul secundar şi că, momentan, nu se impun noi măsuri de prevenire a infecţiei cu gripă aviară, în afara celor care sunt deja în uz. Acest lucru înseamnă că, în vămi, sunt atent monitorizate transporturile de carne, în special cele din ţările în care s-a confirmat existenţa bolii.

În cazul păsărilor deja amintite, s-a confirmat infectarea cu tulpina H5N8. Aceeaşi tulpină a fost depistată şi în Ungaria, cel mai recent la o fermă de raţe, fapt care a declanşat o stare de alertă în judeţul Bihor.

Şi în Franţa este gripă aviară. Săptămâna trecută, infectarea cu tulpina H5N8 a dus la moartea a mii de păsări, în regiunea Tarn, din sud-vestul ţării, a informat Ministerul francez al Agriculturii.

Focare de boală au fost semnalate, la finele lunii trecute, şi în India.

Citit 1087 ori Ultima modificare Miercuri, 07 Decembrie 2016 18:42

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.